Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Owen kostet oss 11,4 millioner per mål

Newcastle slår tilbake i twitterkrangel.

TRIVES I TOPPEN: Michael Owen forsvarer sitt valg om å fortsette på Old Trafford United med at United er et godt lag, i motsetning til en av de andre klubbene han har spilt for Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TRIVES I TOPPEN: Michael Owen forsvarer sitt valg om å fortsette på Old Trafford United med at United er et godt lag, i motsetning til en av de andre klubbene han har spilt for Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet): Onsdag skrev Michael Owen en ny ettårskontrakt med Manchester United.

Det på tross av at 31-åringen bare startet én - 1 - Premier League-kamp da rødtrøyene ble seriemestere i vår.

Etter signeringen fikk Owen flere kritiske spørsmål på mikro-bloggnettstedet Twitter. Hvorfor ønsker han å forbli der han ikke får spille?

En syrlig Owen tok til motmæle via sin «themichealowen»-konto:

- For å svare på noe av tvitringen deres. Jeg foretrekker å spille sjeldnere på et topplag enn å spille hver kamp på et dårlig lag. Det har jeg gjort før, og jeg likte det ikke.

Rekordkjøp i Newcastle I og med at Owen bare har Liverpool, Real Madrid og Newcastle på lista over tidligere klubber, var det enkelt å peke ut laget spissen mente var «dårlig».

Og Owens utspill skaper nettopp skarpe reaksjoner i Newcastle.

Styreformann Derek Llambias sier at klubben er skuffet over kommentarene fra spilleren som er og blir rekordkjøpet på St. James' Park fra 2005.

- Da Kevin Keegan var manager ble han tilbudt en forlengning verd 140 000 pund i uka, som han takket nei til. Han hadde allerede 133 000 i uke, sier Llambias ifølge PA.

SJELDEN SCORING: Michael Owen har scoret fem seriemål på to sesonger i Manchester. I Newcastle ble det 26 på fire. Foto: AP/Sang Tan
SJELDEN SCORING: Michael Owen har scoret fem seriemål på to sesonger i Manchester. I Newcastle ble det 26 på fire. Foto: AP/Sang Tan Vis mer

Summene styreformannen oppgir forteller at Owens tjente omlag 60 millioner kroner per år i Nordøst-England. Han var der i totalt fire sesonger.

Kostet nesten 400 millioner kroner Og Llambias velger å regne litt mer på summene.

- For å være helt ærlig, hva fikk Newcastle ut av dette? Hans tid her kostet oss omtrent 40 millioner pund, det tilsvarer 1,3 millioner pund per mål.

I norske kroner blir det 11,4 millioner per nettkjenning.

- Det var kanskje et fattigslig lag, men vi gjorde ham til en rik mann.

I tillegg antyder Newcastle-formannen at det ville blitt fryktelig dyrt dersom noen hadde kalkulert hvor mye Owens minutter på bakken i Nordøst-England kom på.

- Han brukte mer tid å å fly fra Cheshire til Tyneside i helikopteret sitt til 3,5 mill. pund.

KOSTET 400 MILL.: Newcastle-styreformann Derek Llambias, her med Sunderland-formann Niall Quinn, er ikke imponert over Owens omtale av klubben. Foto: AFP/GRAHAM STUART
KOSTET 400 MILL.: Newcastle-styreformann Derek Llambias, her med Sunderland-formann Niall Quinn, er ikke imponert over Owens omtale av klubben. Foto: AFP/GRAHAM STUART Vis mer