Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen markedsføres som «frisk, oppriktig og pen»

I 34 siders jobbsøknad.

FRISK OG PEN: Michael Owen har vært en kostbar flopp for Newcastle. Nå er han på jakt etter ny klubb, og representantene hans har laget en 34 sider lang brosjyre som skryter så mye av Owen at det kanskje virker mot sin hensikt. Foto:  Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
FRISK OG PEN: Michael Owen har vært en kostbar flopp for Newcastle. Nå er han på jakt etter ny klubb, og representantene hans har laget en 34 sider lang brosjyre som skryter så mye av Owen at det kanskje virker mot sin hensikt. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): En gang var Michael Owen en av Real Madrids «Galacticos» - modellen for det laget Real-president Florentino Perez nå er i ferd med å bygge.

Men Owen er ikke lenger en stjerne på fotballhimmelen. Skader og svakt spill har ført til at han sliter med å finne en arbeidsgiver på høyere nivå enn Championship, dit han har rykket ned med like falmende Newcastle.

29-åringens kontrakt med Newcastle går ut 30. juni, og klubben har neppe råd til å lønne ham videre.

Ufrivillig morsomt
Nå har imidlertid selskapet som ivaretar Owens interesser, Wasserman Media Group, laget et 34 sider langt skrytedokument som de sender til potensielle arbeidsgivere, forteller Sunday Mirror, som har fått kloa i et eksemplar.

Og de har smurt såpass tjukt på at det blir ufrivillig morsomt.

«Om det ikke var for et uheldig opphold i Real Madrid og to år i Newcastle preget av skader, ville han blitt omtalt i samme åndedrag som Torres og Ronaldo og blitt priset til svimlende summer som bare matchvinnende målscorere kan rettferdiggjøre,» skriver de.

Frisk og pen
Og det blir enda bedre. For representantene har laget en liste på 21 egenskaper ved Owen som de mener fortsatt gjør ham til en verdifull merkevare for en fotballklubb.

«Frisk og sunn» er som Sunday Mirror skriver et punkt som trolig vil få folk til å sperre opp øynene i Newcastle.

Så er det da også viet fire sider til å bortforklare skadeproblemene hans.

Forøvrig er det ikke alle som ville omtalt seg selv som «pen», «oppriktig», «respektert» og «karismatisk» i en jobbsøknad.

Ikke at det er noe i veien med å være snill og pen, men for en 29-åring på vei nedover i karrieren er det nok viktigere å levere gode kamper og score mål.

Sunday Mirror morer seg også over at det understrekes at Owen ønsker å bli værende i England, samtidig som brosjyren inneholder italiensk og spansk oversettelse.

VAR STOR: Michael Owen var en av Real Madrids «Galacticos» for noen få år siden. Her feirer han scoring av Zinedine Zidane mot Barcelona sammen med Roberto Carlos, og David Beckham.Foto: Juanjo Martin, EPA/Scanpix
VAR STOR: Michael Owen var en av Real Madrids «Galacticos» for noen få år siden. Her feirer han scoring av Zinedine Zidane mot Barcelona sammen med Roberto Carlos, og David Beckham.Foto: Juanjo Martin, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling