Owen og ut

1. divisjonslaget Crystal Palace hadde tredjekeeperen i mål, kapteinen ute med skade og ti mann på banen de siste 20 minuttene. Nok til å slå Liverpool.

Etter en litt oppløftende periode i Premier League snublet Liverpool inn i depresjonen igjen i går kveld. En av sesongens største titteljegere måtte se nok et trofé forsvinne. Ligamesterskapet er allerede bommet bort til London eller Manchester.

Misbrukte sjanser

Liverpool stilte med et etterlengtet tilnærmet toppet mannskap (Dietmar Hamman tilbake, men Steven Gerrard ute med karantene), og hadde et til dels voldsomt overtak mot 1. divisjonslaget i omkampen i 4. runde av FA-cupen.

Likevel ble det bare surr i de øyeblikkene der fotballkamper avgjøres. En hel rekke ganger foran Palaces mål, én gang foran eget.

Det første personifisert av Michael Owen og en haug misbrukte sjanser. Det andre av midtstopperduoen Hyypiä/Henchoz og et klønete selvmål 11 minutter før slutt.

Mental sperre

Spesielt Owen ser ut til være plaget av en kraftig mental sperre. I går kunne han fort ha scoret hat trick før pause. Men Owen er som resten av Liverpool: usikker, litt oppgitt - og oppsiktsvekkende langt unna den storheten som ble vist så seint som i innledningen av denne sesongen.

Manager Gerrard Houllier kunne ikke annet enn riste på hodet over den dårlige uttellinga, og gi motstanderen litt programforpliktet ros.

- De var vanskelige å bryte igjennom. Og etter at de fikk en mann utvist, forsvarte de seg veldig godt, sier Houllier.

Julian Gray scoret for Palace 10 minutter etter pause. Et innlegg fra høyresida endte i beina på Gray på motsatt side, som skjøt hardt og lavt fra 7-8 meter - under Liverpool-keeper Jerzy Dudek.

Ufarlig avstand

Palace fikk ytterligere et par feite kontringssjanser etter hvert som et desperat Liverpool-lag pøste på med folk framover på banen.

Kampbildet ble ikke særlig forandret av at innbytter og nylig friskmeldte Dougie Freedman ble utvist 20 minutter før slutt, etter et dustete slag i ansiktet på Hyypiä. Palace-manageren, den gamle storspilleren Trevor Francis, klarte å få såpass fasong på sitt 10-mannsforsvar de siste minuttene at Liverpool stort sett bare ble stangende på ganske ufarlig avstand. Selvmålet 11 minutter før slutt illustrerte elendigheten på en grei måte.

I femte runde møter Crystal Palace Eirik Bakke og Leeds.

SLØSEKONGEN: Liverpools stjernespiss Michael Owen misbrukte haugevis med sjanser i FA-cupkampen mot Crystal Palace i går.