Owen på benken i Gerrard-show

Mens Liverpool spilte for sin framtid i europeisk toppfotball, var Michael Owen plassert på benken. Hans framtid kan ligge i Real Madrid.

Ryktebørsen rundt Owens eventuelle overgang til stjernegalleriet i Real Madrid skjøt fart i går kveld, da manager Rafael Benitez hadde plassert skadefrie Owen på benken fra start.

Full kontroll

Og på banen mot østerrikske Grazer AK var han ikke savnet. I «nye» Liverpool framsto Steven Gerrard som mannen som skal score målene.

Etter 23 minutter sørget han for 1- 0 på et flott langskudd. John Arne Riise sto bak innlegget da Steven Gerrard klinket en returball rett i mål i det 66. minutt, men målet ble feilaktig annullert for offside. I det 79. minutt punkterte Gerrard kampen med et knallhardt skudd i hjørnet.

Vil ha Morientes

Etterpå ville Liverpool-trener Benitez ikke snakke om Owen.

-  Når jeg bestemmer meg for en startellever er det fordi jeg har stor tro på de spillerne. I kveld hadde vi fire spisser tilgjengelige. Det eneste han ville si da han ble spurt om Owen, var følgende:

-  Han er her, ikke sant?

Spekulasjonene rundt Owen knyttes til en byttehandel med Real Madrid. Liverpools nye sjef ønsker seg Fernando Morientes i bytte mot Owen.

Morientes, som i fjor var lånt ut til Monaco og ble toppscorer i Champions League er nå tilbake i Madrid.

Owen har et år igjen av sin kontrakt og Liverpool må altså selge ham i år for å få mest mulig penger for ham. Owen selv har ikke skrevet under på en ny kontrakt.

I Liverpool-miljøet går det rykter om at klubben skal ha krevd 10 millioner pund i tillegg for et eventuelt bytte med Morientes.

Owen viktig

Mange kritikere hevder at Owen har vært for ustabil og gjort for få mål. Tidligere manager, Roy Evans, mener at dette i hovedsak skyldes Liverpools taktiske disposisjoner de siste par åra.

-  Kritikerne vil alltid heve sine røster, men jeg tror ikke måten Liverpool har spilt på de siste par årene har hjulpet spissene noe særlig. Jeg satt med et håp om at den nye manageren ville være litt mer offensivt anlagt, slik at Owen fikk en sjanse. At Liverpool nå vurderer å selge Owen kan ha med klubbens finansielle situasjon å gjøre. Ingen virker å være helt sikre på hvor mye penger de egentlig har til rådighet til nye spillere, og kanskje må de selge for å kjøpe, undrer Evans.

Evans tror imidlertid fortsatt ikke på at Michael Owen vil forlate Liverpool som Bosman-spiller, uansett hva som måtte skje.

-  Michael har alltid sagt at han ikke vil forlate Liverpool på den måten, fordi han mener klubben har behandlet ham bra. Men nå ser det ut til at alt henger i løse lufta, sier Evans.

Forbanna

Den nybakte Charlton-spilleren Danny Murphy nektet i går for at han sa nei til Tottenham på grunn av at han ikke fikk noen garanti for en plass i førsteelleveren der. Murphy ble trolig solgt for å finansiere et eventuelt kjøp av den spanske landslagsmannen Xalo Alonso fra Real Sociedad. Andre spillere som knyttes til Liverpool er Samuel Eto'o (Real Mallorca) og Shaun Wright-Phillips (Manchester City).

TIL VARMERE KLIMA: Kanskje Michael Owen (t.v.) tenkte på sydelige strøk da han satt på Liverpool-benken i kampen mot Grazer AK. Han er er nå enda tettere knyttet opp mot Real Madrid. Ved siden av Owen satt Salif Alassane Diao, Darren Potter, Stephen Warnock, Chris Kirkland og Florent Sinama Pongole.
MÅLSJEFEN: Steven Gerrard skjøt Liverpool betydelig nærmere Champions League-spill i går kveld.