Owen på benken

Overgangsryktene skyter fart etter at Liverpool slo Graz 2-0 uten Michael Owen på banen.

Stjernespissen satt på benken under hele Champions League-kvalifiseringen mot Graz i kveld.

Liverpool så ikke ut til å savne sin største profil nevneverdig, og sikret seg en komfortabel 2-0-seier etter to kjempemål av Steven Gerrard.

John Arne Riise spilte hele kampen som høyreback, og ser ut til å ha full tillit hos Liverpools nye manager Rafael Benitez.

Sunnmøringen har en meget sterk sesongoppkjøring bak seg, og kommer etter all sannsynlighet til å starte i seriepremieren borte mot Tottenham lørdag.

Til Spania?

Men det var Owen de fleste var opptatt av under og etter kampen mot Graz.

24-åringens kontrakt går ut etter neste sesong, og klubben presser på for å få ham til å forlenge avtalen. Landslagsspissen har imidlertid stadig utsatt avgjørelsen, noe som har fått spekulasjonene til å ta av. De siste dagene er det Real Madrid og Barcelona det har handlet om. Begge klubbene skal være meget interessert i å skaffe seg engelskmannen.

Spekulasjonene blir ikke færre etter at Benitez satte ham på benken i sin første offisielle kamp som Liverpool-manager.

Saken er nemlig den at Liverpool kan kreve en langt større overgangssum for en Champions League-klar Owen enn en Owen som ikke kan spille europacupen. Hadde han spilt mot Graz i dag, kunne han ikke spilt i Champions League for en annen klubb før etter at gruppespillet er over.

Benitez sa imidlertid før kampen i Østerrike at han ikke brydde seg om en slik problemstilling.

- Michael er en av 19 spillere som kan spille kampen. Jeg ønsker ikke å si om han får spille eller ikke, men dersom han ikke spiller er det fordi jeg velger en annen spiss i stedet, sa Benitez til klubbens nettside.

Suser fra Gerrard

Spanjolen fikk en perfekt start som Liverpool-sjef i møtet med Graz i den første kvalifiseringskampen til mesterligaen. Midtveis i første omgang ladet Steven Gerrard det høyre skuddbeinet og banket ballen opp i krysset bak en sjanseløs Graz-keeper.

Drøyt ti minutter før slutt hamret han inn 2-0 og sikret i praksis Merseyside-klubben en plass i høstens Champions League.

Benitez brukte kampen til å teste nyinnkjøpte Djibril Cissé og Josemi. Cissé fikk spille sammen med Milan Baros på topp, mens Josemi spilte på motsatt backplass som John Arne Riise.

(NTB)

TO MÅL:</B> Kaptein Steven Gerrard scoret begge målene da Liverpool slo Graz 2-0 i Østerrike i kveld.