Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen scoret igjen for Man. United

- Typisk Michael-mål, sier sir Alex.

GOD START: Michael Owen har vist prov på at det fortsatt bor en målscorer i 29-åringen under Manchester Uniteds Asia-turné.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ching Kien Huo
GOD START: Michael Owen har vist prov på at det fortsatt bor en målscorer i 29-åringen under Manchester Uniteds Asia-turné.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ching Kien Huo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Malaysia XI - Manchester United 0-2.

Samme sted, samme motstand, samme utfall: Michael Owen fulgte opp den uoffisielle debuten for Manchester United på lørdag med en ny fulltreffer mot et lag av utvalgte spillere fra Malaysia i ettermiddag.

Sir Alex Ferguson hadde skiftet ut hele førsteelleveren fra forrige kamp, noe som innebar at Owen og unggutten Federico Macheda erstattet Wayne Rooney og Dimitar Berbatov som spisspar.

Det var et samarbeid som bar frukter allerede etter 11 minutter da Macheda viste prov på et kaldt hode og gode avslutterferdigheter da han brukte en berøring på å få Darren Fletchers innlegg under kontroll før han enkelt bredsidet inn ledelse til langveisfarende Premier League-stjerner.

17-årige Macheda understreker at han har stort utbytte av å operere med Owen på topp.

- Jeg har masse å lære av ham. Han er en av de beste spissene i verden, og det er noe jeg kan lære fra ham hver eneste dag, sier Macheda til MUTV.

- Typsik Michael

Bare to minutter seinere var det Owens tur da han på klassisk Owen-vis timet innløpet i boksen perfekt etter at Malaysia XI halvklarerte et innlegg fra Zoran Tosic.

Ingen fulgte 29-åringens løp, og Owen hadde få problemer med å omsette avslutningen i tellende resultat i målprotokollen.

- Begge scoringene har vært typiske Michael-mål, der han reagerer raskt i boksen. Dessuten er jeg veldig fornøyd med at han bidrar godt i alle faser av spillet, sier sir Alex Ferguson til MUTV.

Med flere marginer på sin side, kunne Manchester Uniteds nye nummer sju fort ha blitt tomålsscorer en halvtime ut i kampen - nok en gang etter et farlig innlegg fra venstrekanten Tosic.

Owen møtte serberens presise ball på første stolpe og gikk for en styring i lengste hjørne, men den småfikse varianten endte i stolperota.

- Vil alltid score mål
Etter 60 minutter var det vaktskifte da Owen ble tatt av banen og erstattet av Dimitar Berbatov.

Selv om motstanden i Asia åpenbart ikke er av høyeste kvalitet, bærer Michael Owens innledning på Manchester United-karrieren definitivt bud om at det bor flere mål i 29-åringen, som inntil nylig var avskrevet og nederlagsdømt etter fire marerittaktige år i Newcastle.

- Han har hatt sine skeptikere, men så lenge han er frisk vil han alltid score mål, sier lagkamerat Ben Foster til MUTV.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!