Owen suveren i Gullit-land

Newcastle-styret fjernet Kenny Dalglish for å få tilbake festfotballen. Liverpools Michael Owen (18) takket for invitasjonen - og ønsket alle i Gullit-land velkommen til den virkelige verden med et suverent hat-trick på 15 minutter.

- Førsteomgangen var forrykende på alle måter, oppsummerte Liverpools Vegard Heggem overfor NTB etter å ha holdt pottetett på sin side gjennom 90 minutter. Han var eneste nordmann som slapp utpå i dagens kamp da Liverpool utklasset hjemmelaget 4-1. Heggem kunne nesten ikke tro det han hadde vært med på.

- Det virket som om Newcastle ikke visste om at vi har en spiller som heter Michael Owen. De stilte med tre bak og spilte helt flatt. Det var selvmord å spille slik, konstaterte trønderen hoderystende. Newcastle-publikummet var tydeligvis enig, men takket Owen for showet med stående applaus etter kampslutt.

Gull verdt

Den nye Newcastle-manageren Ruud Gullit overlot til trenerne Tommy Craig og Alan Irvine å ta ut laget og velge taktikk. De to hadde åpenbart fått tak i de nye Gullit-parykkene som er blitt så populære i Newcastle, og hadde tredd dem godt ned foran øynene. For maken til taktisk naivitet ble ikke engang servert under Kevin Keegans dager der Newcastle stormet i angrep i 3-4-3-formasjon.

Mot et forsvar med oldboys-aktuelle Stuart Pearce og Philippe Albert fikk Owen en festaften. På sine tre første målsjanser scoret han tre ganger fra det 17. til det 32. minutt. Da han skjøt utenfor nesten alene med keeper bare minuttet etter sitt tredje mål, var det bare en nyttig påminnelse til alle om at verdens beste tenåring er menneskelig tross alt.

- Michael Owen er gull verdt. Scoringene hans var briljante, mener Vegard Heggem. Owens tredje mål lignet på drømmemålet mot Argentina i VM, bortsatt fra at motstanden ikke var av Argentina-klasse.

Orket ikke mer

Ruud Gullit skulle se kampen fra tribunen, men etter 1-4 ved pause klarte han ikke å holde seg borte fra sidelinjen etter pause. Newcastle la om, og Liverpool lot hjemmelaget styre spillet. Liverpools utskjelte forsvar viste at det kan forsvare seg.

- Jeg synes vi sto godt imot etter pause. Jeg synes sjøl det gikk mye bedre da også. Før pause slet jeg litt mer med å finne posisjonen min. Newcastle raste framover med lange baller, og jeg misliker det når kampene blir slik, oppsummerer Heggem.

Etter en tøff start med kamper mot Arsenal hjemme og Newcastle borte har Liverpool likevel inntatt tabelltoppen.

- Dette er noe å bygge videre på. Personlig er jeg glad vi har fått prøvd oss ordentlig så tidlig i sesongen. Når det går såpass bra, føler jeg meg tryggere og tryggere, sa Vegard Heggem til NTB.

(NTB)

HATTRICK:</B> Liverpools superspiss Michael Owen scorer her sitt andre mål mot Newcastle.