Owen suveren i Gullit-land

Newcastle-styret fjernet Kenny Dalglish for å få tilbake festfotballen. Liverpools Michael Owen (18) takket for invitasjonen - og ønsket alle i Gullit-land velkommen til den virkelige verden med et suverent hat-trick på 15 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Førsteomgangen var forrykende på alle måter, oppsummerte Liverpools Vegard Heggem overfor NTB etter å ha holdt pottetett på sin side gjennom 90 minutter. Han var eneste nordmann som slapp utpå i dagens kamp da Liverpool utklasset hjemmelaget 4-1. Heggem kunne nesten ikke tro det han hadde vært med på.

- Det virket som om Newcastle ikke visste om at vi har en spiller som heter Michael Owen. De stilte med tre bak og spilte helt flatt. Det var selvmord å spille slik, konstaterte trønderen hoderystende. Newcastle-publikummet var tydeligvis enig, men takket Owen for showet med stående applaus etter kampslutt.

Gull verdt

Den nye Newcastle-manageren Ruud Gullit overlot til trenerne Tommy Craig og Alan Irvine å ta ut laget og velge taktikk. De to hadde åpenbart fått tak i de nye Gullit-parykkene som er blitt så populære i Newcastle, og hadde tredd dem godt ned foran øynene. For maken til taktisk naivitet ble ikke engang servert under Kevin Keegans dager der Newcastle stormet i angrep i 3-4-3-formasjon.

Mot et forsvar med oldboys-aktuelle Stuart Pearce og Philippe Albert fikk Owen en festaften. På sine tre første målsjanser scoret han tre ganger fra det 17. til det 32. minutt. Da han skjøt utenfor nesten alene med keeper bare minuttet etter sitt tredje mål, var det bare en nyttig påminnelse til alle om at verdens beste tenåring er menneskelig tross alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer