Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen totalslakter Manchester United: - Spillerne blir dårligere

Michael Owen er svært bekymret på Manchester Uniteds vegne. Han mener spillerne blir dårligere, verdien deres synker, og at Ole Gunnar Solskjær sliter med å finne en løsning.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær, her fra kampen mot Newcastle, som endte med 0-1-tap. Foto: Shutterstock Editorial.
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær, her fra kampen mot Newcastle, som endte med 0-1-tap. Foto: Shutterstock Editorial. Vis mer

Ole Gunnar Solskjær har fått en tøff start på denne sesongen. Manchester United står med fattige ni poeng på åtte kamper, er på 12. plass i ligaen og har en hel haug av skader.

I neste kamp, etter landslagspausen, venter serieleder og seiersmaskin Liverpool. Michael Owen, tidligere Ballon d'Or-vinner, har spilt for både Liverpool og Manchester United, i tillegg til klubber som Real Madrid og Newcastle.

Han er svært bekymret for Manchester United. For hvordan de gjør det nå, og for hva som er i vente for de røde djevlene. Han mener at spillerne synker i verdi for hver gang de spiller.

- Jeg ser på den troppen og tenker: Spillerne blir dårligere. Verdien deres synker, og som lag blir de bare verre. Hvor kommer dette til å ende?

Det sier han i sin tirade mot Manchester United for Premier League Productions.

- Ramlet nesten av stolen

- De har ikke spillerne. De er enkelt og greit ikke gode nok. Hvis du ønsker å gjenoppbygge klubben og bringe den tilbake til det den var, er det tre, kanskje fire spillere som burde være Manchester United-spillere i framtida, mener Owen, som nå jobber som fotballekspert.

Før landslagspausen gikk Manchester United på et tungt 0-1-tap borte mot Newcastle. Etter kampen sa Solskjær at han ville bruke landslagspausen på å vurdere hva problemet er.

- Vi er skuffet, selvfølgelig. Vi mangler noen nøkkelspillere, men det er ingen unnskyldning. Spillerne jobber hardt, men vi er i en situasjon vi ikke er vant med, sa Solskjær.

Den skuffende opptredenen kom like etter 0-0-kampen mot AZ Alkmaar i Europa League. Heller ikke etter den kampen var Solskjær særlig fornøyd:

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn fornøyd med underlaget Manchester United spiller på torsdag kveld. Video/reporter: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Michael Owen kunne knapt tro det han hørte.

- Solskjær, i intervjuet etter kampen, jeg ramlet nesten av stolen, sier den engelske spisslegenden.

- Det er nesten som om han ikke vet hva som går galt.

- Vi kan alle spekulere i hva som går galt, men faktum er at han kan se seg over skulderen å tenke; «Et stykke unna finner vi Jürgen Klopp og Pep Guardiola, managere som faktisk forbedrer spillerne sine, som får det beste ut av troppen sin.»

Nå skal det også sies at Solskjær manglet en bråte av normalt faste spillere mot Newcastle. Luke Shaw, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Paul Pogba og Anthony Martial var alle skadet og sto over Newcastle-kampen.

- Fremdeles attraktive

Det er imidlertid ikke alle eks-United-spillere som er like pessimistiske som Owen. Edwin Van der Sar, klubbens legendariske målvakt, sier til ESPN at Manchester United fremdeles er en attraktiv klubb.

- Selvsagt er det vanskelig. Jeg forlot United for åtte år siden og hadde seks fantastiske år der med fire ligagull og jeg spilte i tre Champions League-finaler. Det er langt unna det nivået der klubben er nå, sier nederlenderen.

- Vi hadde Ryan Giggs, (Paul) Scholes, (Rio) Ferdinand, (Gary) Neville og Roy Keane. Sterke personligheter, men jeg tror denne typen personligheter har forsvunnet og utgjør ikke en forskjell lenger. United har hentet yngre og uerfarne spillere med sult og ikke de store navnene som for noen år siden. Men United er fremdeles attraktive og kan tiltrekke seg store spillere og er populære verden over, sier Van der Sar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling