Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen trekker fram Everton-supporteren i seg

Snakker om lojalitet før Anfield-returen.

STARTET SIST: Michael Owen startet seriekampen mot Bolton forrige helg. Søndag vender han tilbake til Liverpool. Foto: AP
STARTET SIST: Michael Owen startet seriekampen mot Bolton forrige helg. Søndag vender han tilbake til Liverpool. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Søndag klokka 14, lokal pubtid, blåser Andre Marriner hatkampen mellom Liverpool og Manchester United i gang på Anfield. Det kommer til å bli et voldsomt trykk.

Og alles øyne kommer til å være rettet mot én mann - om han starter - nemlig Michael Owen.

Det er ikke første gang han vender tilbake til Anfield, etter at han forlot klubben sommeren 2004. Men han har aldri tidligere løpt ut foran The Kop med Manchester United-logo på brystet.

Det er noe helt annet enn å representere Newcastle.

Er realistisk
Og det vil garantert bli markert. Det spekuleres nå i om han fortjener å bli pepet ut eller om han bare skal bli mottatt med kirkegårdsstillhet.

NOE Å JUBLE FOR? Michael Owen møter søndag et Liverpool i elendig forfatning. Gamleklubben hans har tapt de fire siste kampene. Foto: AFP
NOE Å JUBLE FOR? Michael Owen møter søndag et Liverpool i elendig forfatning. Gamleklubben hans har tapt de fire siste kampene. Foto: AFP Vis mer

Michael Owen selv regner med at gjensynet med Anfield ikke blir av den hyggelige sorten.

- Jeg ville foretrukket om de ville sitte stille og huske meg for det jeg har gjort for klubben tidligere, men jeg er ganske realistisk. Jeg spiller for erkerivalen deres, sier Owen ifølge The Guardian.

Han skjønner ikke helt lojalitetsmaset til supporterne. For dem er det utenkelig å skifte side. De bytter koner, jobber og biler - men aldri klubb.

Supportere flest innser at det nå tilhører sjeldenhetene at en spiller er lojal mot én klubb hele karrieren, men det er tungt for dem å svelge når en gammel helt dukker opp hos deres største rivaler.

Bare to fra start
- Folk snakker om lojalitet i fotballen, og for en supporter er det lett å preke om det. Som far, bror og sønn er det ingen som er mer lojal enn meg. Men når du er spiller, da er du ikke supporter. Jeg må tjene penger og livnære familien min. Dette var en jobbmulighet, som i alle andre yrker, sier han ifølge Liverpool Echo.

Owen trekker også fram det faktum at han i utgangspunktet ikke var Liverpool-gutt, men at han var blå i oppveksten.

- Jeg holdt med Everton da jeg var liten. Jeg holdt aldri med Real Madrid, men jeg spilte for dem. Nå ser jeg selvfølgelig etter Real Madrid- og Newcastle-resultatene, men det gjør meg ikke mindre lojal til Manchester United.

Owen har bare startet to seriekamper for United denne sesongen, men Wayne Rooney er usikker foran søndagens slag. Dermed kan det hende 29-åringen får sjansen fra start sammen med Dimitar Berbatov.

Hvis Liverpool-fansen vil forsøke å bue Owen over sidelinja, må de huske på én ting.

Spillere scorer ofte mot gamleklubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media