Owenbaringen

CARDIFF (Dagbladet): Arsenal- Liverpool 1- 2. Hyll Bill Shankly, Bob Paisley, Kevin Keegan, The Beatles og elva Mersey, men først og fremst: knel for 21-åringen Michael Owen. Og drikk gravøl for et robbet Gunners.

Etter finaledramatikken kom Owen i dress inn til pressen, sammen med franskmanageren Gerard Houllier og kaptein Sami Hyypia. Houllier forklarte med et smil i munnvikene, men det var Owen vi ville ha alt av.

Han som slo igjennom internasjonalt mot Argentina under VM i 1998, og som i de tre siste kampene har laget seks mål, blant annet hat trick sist helg. En ung spillere som også har fått kjenne motgang og et langvarig skadeavbrekk.

- Størst av alt

Første spørsmål: - Hvordan rangerer du disse to målene mot andre store du har laget?

- Jeg har scoret i VM, men aldri vunnet noen medalje. Sist finale var jeg ikke med, så disse målene setter jeg høyest. Dette betyr så mye for denne store klubben. Men vi vant på grunn av en fantastisk laginnsats også, sier Michael Owen til Dagbladet da vi tar ham i hånda og gratulerer med målene etter kampen.

Tårene fra grasmatta er tørket, nå renner de på kinn fra Highbury.

Ventet til slutt

Arsenal så ut til å leke med Liverpool, og de burde ha ledet med fire mål. Patrick Vieira var en midtbane og et angrep alene.

Men så var det dette med fotball og rettferdighet. Pluss Michael Owen.

Han brukte en klassisk sklivolley for å smelle inn sitt første mål sju minutter før slutt.

Analytikere av den noble lærball mener kaptein Tony Adams nok en gang viste at han drar på årene, at han mister kraft og konsentrasjon de siste tjue. I det 83. minutt var det klabb og Babbel inn i feltet. Babbel slo Adams i en hodeduell. Ballen landet i Owens territorium. Bang og 1- 1.

- Jeg ventet på at noe kunne skje inne i boksen, sier Owen, som fikset det Thierry Henry ikke var i stand til.

Den franske lynteknikeren hadde flere store sjanser, men enten sto Sami Hyypiä der - med et bein eller et hode- eller så ble ballen reddet med hånda. For, rett skal være rett.

Liverpools forsvarer Stephan Henchoz skulle vært utvist da han handset og hindret Henrys scoring.

- Vi mistet konsentrasjonen de siste 15 minuttene. Vi ble straffet hardt for det, men vi burde ha avgjort dette lenge før, sier en skuffet Arsene Wenger.

- Vi viste at vi ville vinne, uansett spill og sjanser, sier Michael Owen, som i det 88. minutt løp ifra Tony Adams og de andre i det forsvarende pensjonistlaget.

Owen brukte farta og la silkeballen fra Patrick Berger nautiske mil unna den sjanseløse Seaman.

35000 Liverpool-supportere fikk nesten heteslag i pluss 25... «You'll never walk alone».

- Jeg har ikke så mange medaljer, sist Liverpool spilte en FA-cupfinale satt jeg på tribunen. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Før sesongen hadde vi som mål å kvalifisere oss til Champions League, nå har vi vunnet to finaler, Worthington og FA-cupen, sier en stolt Owen.

Minimal feiring

- Blir dette feiret?

Owen får ikke svart, ettersom Houllier tar over ordet:

- Vi feiret etter Worthington cup og det var ikke bra. Nå skal vi spise middag uten en dråpe øl eller vin med koner og kjærester, og så reiser vi til Liverpool for å trene søndag.

- Vi har fortsatt mange store kamper framover. Tirsdag reiser vi til Spania for å forberede oss til UEFA-cup finalen, og vi har også en stor kamp i ligaen igjen mot Charlton. Den er viktig med tanke på mesterligaplass, sier Owen.

Født med knotter

Houllier vil ikke skryte for mye av gullgutten fra Mersey.

- Michael skal skrive ny kontrakt med klubben, og roser jeg ham for mye vil det koste oss for mye penger, sier Houllier med et bredt smil og legger til:

- Han var enestående, men det var også resten av laget. Vi gjorde noen viktige bytter og fikk mer grep om midtbanen med Gary McAllister og Patrik Berger. Patrik la en perfekt pasning ved 2- 1-målet, sier Houllier.

Owen forklarer målet slik:

- Det var bare å sette opp farten på pasningen. Jeg prøvde å få ballen lengst mulig vekk fra Seaman, forteller den vesle helten.

Han sitter nede i kjelleren på Millennium stadion. Ute i gatene er det karneval, fiesta, folkefest, hurra for 12. mai og revansj for 2- 1-tapet mot Arsenal i 1971.

Det var ni år før Michael Owen ble født med knotter på beina.

HELT TIL EVIG TID: Michael Owen er garantert helt til evig tid i Liverpool. Lørdag senket han Arsenal nesten på egen hånd, med to praktfulle scoringer i 83. og 88. minutt. På noen øyeblikk snudde han 0-1 til 2-1. Her kaster lagkameratene seg over den unge helten etter den avgjørende scoringen.