Owenpå igjen

LONDON (Dagbladet): Tapet for Leverkusen er glemt - Michael Owens vinnerlobb var nok til å holde spenningen levende i toppen av Premier League da fire kamper gjenstår.

- Nå har vi fire harde kamper igjen, men vår lille fordel er at tre av dem er hjemme på Anfield, sa Michael Owen etter en kamp som hadde mest underholdning og best fotball etter pause.

- Denne kampen måtte vi vinne for å henge med i kampen om ligagullet, sa Owen. Vel vitende om at vertene hadde fire store målsjanser de siste 45.

Sunderlands veteran Niall Quinn viste at han også kan bruke beina. Den storvokste spissen dro til på volley fra 18 meter. Ballen duppet, og iren var ganske sikker på nettkjenning. Det ville ikke Liverpools keeper Jerzey Dudek være med på. Hans enhåndsredning var prima. Samme Dudek plukket også sikkert ned et mot-vinkelen-skudd av Kevin Phillips.

Riise-volley

John Arne Riise hadde den eneste store målsjansen før pause. Han dro til på volley fra cirka 16 meter, men ballen gikk rett over. Etter 55. minutter kom målet og tre poeng til Anfield. Gutten med gullstøvlene, Michael Owen, sørget for en vidunderlig lobb over dansken Sørensen etter en utsøkt stikkpasning fra Steven Gerrard.

- Min jobb

- Det er jo blant annet min jobb å forsøke å legge slike pasninger, sa Gerrard, som ble kåret til «Man of the Match».

Owens lobb var ei lærebok verdig. Han var fullstendig klar over hva han skulle gjøre da han fikk ballen.

- Ja, da jeg så at deres keeper kom ut på halvdistanse, visste jeg at det måtte lobbes, sa Owen, som nå har laget 16 ligamål denne sesongen. Total med alle cuper har han 25 mål.

Claudio Reyna ble utvist to minutter før full tid. Han sparket Owen i mageregionen. Owen ble liggende, men ikke lenge. Han vil være med på den videre ferden i årets gullthriller mellom ledende Arsenal, Liverpool og Manchester United.

SUPERLOBBEN: Michael Owen er raskere enn Sunderlands Joachim Björklund. Det ble mål.