Øyeblikket da legenden skjønte Solskjær var rett mann

Peter Schmeichel var først sjokkert da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som ny Manchester United-manager. Nå har pipa fått en annen lyd.

IMPONERT: Peter Schmeichel er imponert over Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
IMPONERT: Peter Schmeichel er imponert over Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har nærmest blitt en unison enighet om at Ole Gunnar Solskjær (45) bør få jobben som Manchester United-manager på fast basis til sommeren.

Nordmannen er fortsatt ubeseiret i Premier League med de røde, og har tatt store skalper som Tottenham, Arsenal og Chelsea i engelske turneringer.

Den danske keeperlegenden Peter Schmeichel er blant dem som føyer seg inn i rekka over folk som mener sjansene er gode for at Solskjær får jobben fast.

- Han må være en god kandidat nå, sier Schmeichel til nyhetsbyrået AP, gjengitt av Manchester Evening News.

Nøkkelen

Og 55-åringen har svaret på akkurat når han tenkte at Solskjær er den riktige kandidaten for jobben.

- Med Ole så er det på en måte en gratistur, for han er der bare midlertidig, men han har bevist - og Liverpool-kampen var nøkkelen for meg - at måten han tenker på, viser at han er en topp, topp, topp manager, sier Schmeichel.

Manchester United spilte 0-0 mot serieleder Liverpool til tross for store skadeproblemer. En gulljagende rival maktet bare ett fattig skudd på mål i den aktuelle kampen på Old Trafford.

- Jeg mener, vi forsøkte å komme på en kamp hvor tre, faktisk fire, spillere ble skadet de første 25 minuttene og du deretter må omorganisere. Jeg kan ikke huske at noen har stått overfor den utfordringen, og jeg syns han kom veldig godt ut av det, sier dansken videre.

MANCHESTER: Dette skriver engelske medier om Solskjær etter seieren mot Crystal Palace. Video: Håkon Brandsnes. Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Sjokk

Det var særlig defensivt Manchester United imponerte, men de kunne fort også tatt med seg alle tre poengene, om spillerne var litt mer kliniske foran mål.

Schmeichel forteller samtidig at det var et sjokk for ham da Solskjær ble annonsert som José Mourinhos arvtaker desember i fjor.

Nå vil det nesten være en overraskelse om nordmannen ikke får jobben permanent.

Manchester United møter Southampton i Premier League 16.00 lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer