- DET FORANDRET ALT: Da Joshua King ble far i mars, følte han en helt annen glede enn før. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix / privat
- DET FORANDRET ALT: Da Joshua King ble far i mars, følte han en helt annen glede enn før. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix / privatVis mer

Øyeblikket som forandret Joshua King: - Det betydde alt for meg

Ble far til lille Noah i mars.

BRAGA (Dagbladet): - Jeg står opp hver morgen, ser på ham og det gir meg motivasjon.

Landslagsakutelle Joshua King (24) sprudler på den strøkne gressmatta på Estadio 1 de Maia i den portugisiske byen Braga.

Og han forteller at det er en enkel grunn til nettopp det.

Stolt 1. mars ble nemlig han og kjæresten Magdalena foreldre til lille Noah. King mener Noah har gjort ham til en bedre fotballspiller.

- Etter at Noah ble født, har alt gått mye bedre - også på fotballbanen. Jeg vet ikke hva det er, om det er adrenalin...  Jeg vil jobbe hardt og gjøre mitt beste for å gjøre sønnen min stolt. Også at Noah har noe å glede seg over når han blir eldre. Familie er viktig for meg og jeg gjør alt for dem, sier King med et lurt smil.

- Å bli far gjorde deg til en bedre fotballspiller?

- Jeg vet ikke om du selv er far? Det gjør noe med deg. Alle snakker om det, men det er noe helt annet da det skjer. Det er stort. Jeg følte en annen glede enn før. Det forandret alt, sier King.

Ros Dagbladet møter King inne på hotellet Melia Braga. Bare minutter tidligere har landslagssjef Per-Mathias Høgmo fullrost spissen for sin innsats på treningsfeltet. På de to første øktene på samlinga har King virkelig vist seg fram før landskampen mot Portugal søndag.

- Han markerer seg. Vi ser at King har spilt mye i Premier League. Det er ikke tilfeldig at han har begynt å score mål. Jeg har lyst til å trekke fram ham etter de to første øktene her, sier Høgmo.

Den norske spissen har nemlig fått mye tillit på Bournemouth som klarte en fin 16. plass i debutsesongen i Premier League. Det ble seks scoringer på 31 kamper i serien.

- Det siste halvåret har vært fantastisk for meg personlig. Både med familien og fotballen. Jeg trives veldig godt i England og vi har nettopp fått oss nytt hus. Der bor jeg med dama og sønnen min. Vi har det fantastisk og nyter livet der, sier King.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen?

- Fram til juletider slet jeg skikkelig. Det var personlige årsaker, ny klubb og mye som skjedde. Men så løsnet det. Nå gleder jeg meg allerede til neste sesong, men først vil jeg ha litt ferie. Og selvsagt skal jeg gi alt i landskampene som venter, sier 24-åringen.

Starter mot Portugal Alt tyder på at King starter som spiss sammen med Markus Henriksen søndag kveld.

- Jeg har aldri spilt så mange kamper i én sesong. Jeg endte med godt over 30 kamper totalt og selvsagt er jeg litt sliten nå. Jeg må snakke med Per-Mathias (Høgmo) om hvor mye jeg skal spille i disse tre kampene. Vi får se. Men jeg gleder meg til å møte Portugal, sier King.

- Det ser ut som du sprudler på treningsfeltet her?

- Ja, jo, kanskje. Jeg har hatt ei uke fri siden United-kampen og har ikke gjort så mye den siste uka. Men i går var jeg sliten etter den lange flyturen og fikk veldig lite søvn. Men jeg føler meg fin i kroppen, sier King.

I går ble Jose Mourinho bekreftet klar for Manchester United. Bournemouth-spissen er optimistisk på vegne av gamleklubben. 

- Det er fint å ha Mourinho tilbake i Premier League. Er det en mann som kan snu trenden i Manchester United, så er det han, sier King, som var i United fra 2009 til 2013.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Joshua King er med det norske landslaget i Portugal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGSSAMLING: Joshua King er med det norske landslaget i Portugal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.