Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i alpint:

Øyeblikket som snøt Kilde for VM-jubel: «Er det mulig? Hvorfor meg?»

Feilet rett før målgang.

VINGLET: Aleksander Aamodt Kilde endte på 4. plass i Super-G i VM. Her ryker trolig medaljen. Foto:  AFP PHOTO / JOE KLAMAR
VINGLET: Aleksander Aamodt Kilde endte på 4. plass i Super-G i VM. Her ryker trolig medaljen. Foto:  AFP PHOTO / JOE KLAMAR Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): - Det er sjeldent jeg blir så skuffa.

Det sier Aleksander Aamodt Kilde til Dagbladet etter å ha blitt snytt for VM-medalje i Super-G. Overraskelsen Manuel Osborne-Paradis fra Canada kom inn med seint startnummer og skjøv Kilde ned til fjerdeplass.

Erik Guay fra Canada tok gullet. Kjetil Jansrud tok sølv.

- Da jeg så han komme inn, rett foran meg, det var ordentlig, ordentlig surt. Fjerdeplass i et VM er veldig surt. Men en fjerdeplass i et renn er egentlig bra innsats. Laget gjør en god innsats. Det er viktig, sier Kilde.

- Jeg risikerte det jeg kunne og hadde noen småfeil som kostet med de tre hundredelene og kanskje mer. Det er surt nå, men det må jeg glemme. Det kommer flere sjanser. I dag er Eric Guay helt rå. Han er verdensmester i terreng og hopp, sier Kilde.

PALLEN: Eric Guay, Kjetil Jansrud og Manuel Osborne-Paradis. Foto: REUTERS/Francis Bompard/POOL
PALLEN: Eric Guay, Kjetil Jansrud og Manuel Osborne-Paradis. Foto: REUTERS/Francis Bompard/POOL Vis mer

Kilde hadde en klar feil helt på slutten av løpet og tapte tid. Hvor mye, vet han ikke. Og han tror ikke det var gullet som røk.

- Nei, jeg hadde neppe tatt Guay. Men jeg kunne tatt Kjetil (sølvet). Det blir bare synsing. Det er kjedelig å gjøre sånne småfeil, men dette skal jeg lære noe av. Det tar nok litt tid å komme over denne skuffelsen, men jeg må bare riste deg av meg, sier Kilde.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da medaljen glapp?

- Det var mye tanker: «Er det mulig? Hvorfor meg?», sier Kilde med et smil.

Kjetil Jansrud var godt fornøyd med medalje i første disiplin i St. Moritz.

- Jeg er veldig fornøyd, selv om jeg kjørte for gullet. Jeg må være fornøyd med dette, sier Jansrud til Dagbladet.

Super-G, VM:

1. Erik Guay 1.25,38

2. Kjetil Jansrud +0,45

3. Manuel Osborne-Paradise +0,51

4. Aleksander A. Kilde +0,54

25. Bjørnar Neteland +2,80

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling