Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Øyeblikket VM-håpet må gjenskape: - Må ha 19 eller 20 treff

Marte Olsbu før 15 kilometeren i VM.

NORSK HÅP: Marte Olsbu er klar for normaldistansen i VM i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NORSK HÅP: Marte Olsbu er klar for normaldistansen i VM i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
  • 15-kilometer kl. 14.30

HOCHFILZEN (Dagbladet): Marte Olsbu (26) var beste norske med 16. plass på jaktstarten søndag og er også et håp før dagens normaldistanse 15 kilometer i VM.

Froland-jenta klatret fra 54. plass og traff på 19 av 20 skudd sist. Gjenskaper hun det i dagens renn i solfylte Hochfilzen, vil hun trolig være med å kjempe om pallen.

- Jeg må nok ha 19 eller 20 treff for å være med helt i toppen. Jeg klarte det på søndag, så selvsagt kan jeg klare det igjen nå, sier Olsbu til Dagbladet.

De norske skiskytterjentene har skuffet i VM-starten, uten å være i nærheten av å kjempe om medaljer. Tiril Eckhoff ble beste norske med 13. plass på sprinten, før Olsbus 16. plass på jaktstarten.

TREFFSIKKER: Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og  ble beste norske på 16.-plass under jaktstart søndag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TREFFSIKKER: Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og ble beste norske på 16.-plass under jaktstart søndag Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det var en god følelse jeg fikk etter jaktstarten. Etter sprinten var jeg veldig skuffet og fikk det ikke til. Jeg var rett og slett kjempeskuffet over egen prestasjon. Jeg brukte jaktstarten for å øve til normaldistansen, for medaljesjansene mine var allerede borte før start på jaktstarten, sier Olsbu.

Skiskytteren forteller:

- På jaktstarten gikk jeg uten å tenke for mye. Jeg skjøt og traff og følte meg fin. Jeg må prøve å få til noe lignende i dag. Nå går jeg mye alene og det er en prøvelse å holde humøret oppe gjennom 15 kilometer, sier Olsbu.

Landslagstrener Stian Eckhoff forklarer:

- Vi må gå uten å tenke for mye på resultatet. Det er en mental øvelse der det gjelder å holde roen. Marta gjorde en god jaktstart, selv om utgangspunktet var dårlig og da, sier trener Eckhoff til Dagbladet.

For ordens skyld: Normaldistansen 15 kilometer er individuell start med ett minutts tillegg per skuddbom.

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Kaia Wøien Nicolaisen og Fanny Horn Birkeland går for Norge i dag.

Herrene går 20 km i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media