LYSERE TIDER: Etter flere år med skader og motgang er den norske syklisten Vegard Robison Bugge tilbake i godsporet. Nå kjører han for proffkontrakt. (Foto: procycling.no/Torgeir Strandberg).
LYSERE TIDER: Etter flere år med skader og motgang er den norske syklisten Vegard Robison Bugge tilbake i godsporet. Nå kjører han for proffkontrakt. (Foto: procycling.no/Torgeir Strandberg).Vis mer

Øyner proffkontrakt etter Bretagne-suksess

Bugge etter to tunge sesonger: - Nå er jeg tilbake, og det er fantastisk deilig.

Rennes (procycling.no): - Da jeg var U23-rytter var jeg et av de mest lovende sykkeltalentene i Norge, og jeg var veldig nære med å signere både for Quick-Step og Liquigas. Så har jeg hatt litt utur de siste årene med sykdom og motgang. Men nå er jeg endelig tilbake på sporet, og det er en fantastisk deilig følelse, sier Vegard Robinson Bugge til procycling.no.

Han ligger på massasjebenken etter sjette etappe av Tour de Bretagne. Før siste etappe er han sjettemann sammenlagt, 26 sekunder bak Sebastien Delfosse fra Wallonie Brussel.

Etter fjerde etappe av første sesong i Team Sparebanken Sør etter fem år som Joker-syklist, klatret Bugge opp på pallen sammenlagt i det som omtales som et av de hardeste rittene på kontinentalnivå. Det blir lagt merke til, ifølge Bugge, som etter 2011-sesongen ble sendt til Belgia for å trene med verdens beste klassikerlag.

Les mer: Bugge på treningsleir med Quick-Step-stjerner 

- Jeg blir lagt merke til. Han som inviterte meg på treningsleir med Quick-Step er i Bretagne og følger med. Jeg har pratet en del med ham, og selv om ikke vi har diskutert noe konkret, så er det selvfølgelig mulig hvis jeg fortsetter å prestere på denne måten, sier Bugge.

I kjelleren
Et regntungt, kupert Bretagne, og Bugge med en dårlig dag. Han mister feltet, men klarer å kjempe seg tilbake og fullfører med første gruppe og beholder sjetteplassen.

Et kjennetegn for 25-åringen, som flere sier har en helt egen evne til å gå i kjelleren. På «benken» noen timer senere snakker han om hvordan han skal stjele bonussekunder, femteplassen er jo bare to sekunder unna. Etter fem år i kjelleren for Team Joker, har han dratt sørover til Team Sparebanken Sør.

- Det går i og for seg i mye av det samme.  Vi sykler de samme typene løpene og har samme type opplegg. Det er en ny gjeng, nye type folk og en annen type atmosfære. Jeg har vært i joker i fem år, og da det er greit med litt forandring, sier Bugge.

Mer ansvar, mer motivasjon
Norgesmester, tredjeplass sammenlagt i Tour of Norway i 2011, seier i Gooikse Pijl, treningsopphold på toppnivå og et utall seiere i nasjonale ritt: Som nestor på Sparebanken Sør-laget, har han fått mer ansvar. Det har gitt ham motivasjonen han trenger for å fortsette å prestere etter femten år på sykkelsetet.

- Nå blir jeg en mer naturlig kaptein på laget og en «roadcaptain», som den som har mest erfaring og dermed tar avgjørelser underveis. Det er bra å få et miljøskifte, og det å få en litt ny type rolle i et lag er også en forandring, som skaper motivasjon. Det trenger jeg nå som jeg har holdt på med sykkel siden jeg var ti år, sier Bugge.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

PS: procycling.no følger Tour de Bretagne tett. Følg med på procycling.no for å se om Daniel Hoelgaard klarer å ta over ledertrøyen på siste etappe.