Øystein Bråten trosset smertene - kjørte inn til X Games-bronse

Falt på treninga før finalen.

BRONSE: Øystein Bråten tok en god bronsemedalje under søndagens X Games-finale. Her fra OL i Sotsji 2014. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BRONSE: Øystein Bråten tok en god bronsemedalje under søndagens X Games-finale. Her fra OL i Sotsji 2014. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snøen skapte trøbbel under slopestylefinalen i X Games i Aspen, søndag kveld. Men Øystein Bråten (20) lot seg ikke stoppe, og tok med seg edelt metall etter god kjøring.

Bråten skadet seg på treninga før finalen, men trosset smerter og kjørte alle tre forsøkene sine. Det holdt til en fin bronsemedalje, mye takket være det gode førsterun'et.

- Om han har brukket noe kan han gipse det med medaljer, sa kommentator Kasper Wikestad etter Bråtens siste forsøk, et run som lenge så ut til å utkonkurrere Jossi Wells på førsteplass.

Det holdt dessverre ikke helt, i tillegg til at Wells kjørte kveldens beste run i sitt tredje forsøk, og fikk 90 poeng av 100 mulige. Dermed tok han sitt første X Games-gull.

Til tross for å ha missa sølvmedaljen helt på tampen, var Bråten svært fornøyd.

- Det er helt sjukt. Mitt største mål var å gjøre det bra. Det er veldig gøy, sa Bråten til TV2 etter finalen.

- Det er bare vondt Kenworthy klinte til på sitt siste run, og slo Bråten med tre poeng. Da gjenstod det tre kjørere, og det ble svært spennende på slutten.

Før avgjørelsen om pallen falt, fortalte Bråten til TV2 at han ikke ante hva som skjedde etter fallet på treninga.

- Jeg fikk litt ekstra krefter her. Jeg fikk høre at det ville gjøre dritvondt å kjøre, men at det bare er vondt, det går an å kjøre på, fortalte Bråten.

På sitt andre run stivna nordmannen, og fikk ikke gjort det han ville, i tillegg til store smerter.

- Alternativet var å ikke kjøre i det hele tatt i dag. Jeg skulle gjerne gjort et bedre run, egentlig.

God, norsk X Games-helg 24. til 28. februar arrangeres X Games i Oslo, og i Aspen denne helga beviste nordmennene at de er til å regne med på hjemmebane.

Fredag kom Silje Norendal på fjerdeplass, en god plassering med tanke på at 22-åringen kun har vært på ski i én uke, etter å ha skadet seg i desember.

Lørdag tok Mons Røiseland bronse i slopestylekonkurransen, mens de norske freestylejentene Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi tok sølv og bronse.

MEDALJEJENTER: Johanne Killi (t.v.) og Tiril Sjåstad Christiansen fikk bronse- og sølv i slopestyle i X Games i Aspen, lørdag.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
MEDALJEJENTER: Johanne Killi (t.v.) og Tiril Sjåstad Christiansen fikk bronse- og sølv i slopestyle i X Games i Aspen, lørdag. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer