Øystein Pettersen i FIS-utøverkomité

Øystein Pettersen (30) valgt inn i FIS-komité som en av 13 utøvere.

VALGT INN:  Øystein Pettersen har blitt valgt inn i FIS-utøverkomité. Foto:Erik Berglund
VALGT INN: Øystein Pettersen har blitt valgt inn i FIS-utøverkomité. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Langrennsløperen Øystein Pettersen (30) er valgt inn i Det internasjonale skiforbundets utøverkomité for perioden 2013-2015.Oslogutten er en av 13 utøvere som er med i FIS-komiteen, og Norges eneste representant.

- Det er kult å bli spurt til et sånt oppdrag. Jeg kommer til å gjøre en jobb om situasjoner oppstår, slik som for eksempel i Falun i vinter. Da blir det min jobb å samle utøverne best mulig. Ellers kommer jeg til å ha en passiv rolle i komiteen, sier Pettersen til Skiforbundet.

Komiteen består av to langrennsløpere, to hoppere, en kombinertløper, fire alpinister, to fristilsutøvere og to snowboardere.

Den canadiske langrennsløperen Kikkan Randall skal lede komiteen.

Det ble klart under forbundets vårmøte i kroatiske Dubrovnik. Det er styret i FIS som formelt oppnevner nye medlemmer i utøverkomiteen.

Her er hele komiteen:Kikkan Randall (USA) — langrennØystein Pettersen (NOR) — langrennSabrina Windmüller (SUI) - hoppKamil Stoch (POL) - hoppAlessandro Pittin (ITA) — kombinertVeronika Velez-Zuzulova (SVK) — alpintJessica Lindell-Vikarby (SWE) — alpintJulien Lizeroux (FRA) — alpintMichael Janyk (CAN) — alpintLydia Lassila (AUS) - freestyleFilip Flisar (SLO) - freestyleMarion Kreiner (AUT) — snowboardKonstantin Schad (GER) - snowboard(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer