Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øystein Pettersen sist i kvartfinalen etter skitabbe

- Får heller skylde på at de andre er bedre.

FEILVALG: Øystein Pettersen burde nok brukt glatte skøyteski som de andre i heatet på sprinten på Beitostølen.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FEILVALG: Øystein Pettersen burde nok brukt glatte skøyteski som de andre i heatet på sprinten på Beitostølen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klassisk sprint for menn og kvinner er godt i gang på Beitostølen, men for Øystein Pettersen ble det en tidlig avslutning på lørdagen.

Pettersen valgte bort skøyteskiene for klister i snødrevet på Beito, og ble desidert sist i sitt kvartfinaleheat - mye på grunn av det mislykkede skivalget.

- Det er ingen fordel med snø og klister, det var nok mindre forskjell i prologen. Det sugde skikkelig, sier Pettersen til NRK etter exiten.

- Kroppen føles bra, jeg går bra på ski, men jeg skulle gjerne gått fortere i dag. Jeg får heller skylde på at de andre er bedre. Jeg gidder ikke å skylde på noe annet, jeg valgte skiene selv, sier mannen tidligere kjent som Pølsa.

Heldigvis, og som Øystein Pettersen også påpeker, er det ikke VM i Val di Fiemme helt ennå.

Petter Northug vant forresten det nevnte kvartfinaleheatet.

Sprinten fortsetter med semifinaler litt etter 11.30 i formiddag, før finalene starter henholdsvis 11.55 og 12.05 for kvinner og menn.

Dagbladet er tilstede på Beitostølen og kommer tilbake med mer etter finalene

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!