Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øystein «Pølsa» Pettersen innlagt på sykehus

- Legene leter i blinde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen er lagt inn på sykehus. Manager for Team United Bakeries, Henrik K. Kvissel, opplyser til Dagbladet at det trolig er den samme mystiske grunnen som i fjor høst, da Pettersen ble lagt inn på A-hus med lav puls og med en kropp som bandt væske.

Det var Pettersen selv som delte nyheten i dag på Instagram, med et bilde fra sykehussenga med teksten «Vasaloppet 2017! I'm coming at ya!».

- Legene vet ikke helt hva det er, og de leter litt i blinde. Det er det samme som i høst, at Øystein rett og slett ikke får tisse, og mister da altså ikke væsken i kroppen igjen. Forrige gang gikk han opp ti liter væske/kilo, jeg vet ikke helt hvor mye det er denne gangen, sier Kvissel.

Lav puls Tidligere har man trodd det har vært rabdiomyolose som har vært årsaken, en akutt ødeleggelse og celledød av tverrstripet muskulatur.

- Øystein føler seg frisk, men kroppen er ikke det. Nå er han til observasjon på A-hus, hvor han skal ta masse prøver. Forrige gang fant de egentlig ikke ut annet enn at kroppen var utslitt. Øystein har trent knallhardt, og til slutt svarer kroppen med at den ikke fungerer optimalt, sier manageren.

Langrennsstjernas puls har vært urovekkende lav. Ifølge Kvissel skyldes dette kanskje at kroppen har gått inn i en slags dvale, og går på sparebluss.

- Han har under 30 slag i minuttet når han sitter og spiser frokost, mens du og jeg til vanlig har rundt 50-60 når vi gjør det samme. Kroppen hans er kjørt i senk, og er sliten.

Frykter ikke karrierestopp Pettersen skal ifølge Kvissel være ved relativt godt mot. Han skal ikke være redd, men tatt av situasjonen.

- Det blir litt «sketchy» følelse det der. Men som han sier selv, han er i de beste hender. Legene er veldig opptatt med å finne ut hva som har skjedd. Han sier han har lagt kroppen i legens hender. Jeg vet han håper å komme hjem i dag, men jeg som ansvarlig vil at han skal være der så lenge som det trengs.

Resten av sesongen til Pettersen er for lengst over. Nå håper Kvissel at langrennsløperen blir friskmeldt til neste sesong. Pettersen skal nå ha blikket retta mot 1. juni, når laget starter sine sesongforberedelser. Foreløpig er det ingenting som sier at Pettersen må legge karrieren på hylla.

- Det har vi ikke tenkt på. Om han skal tenke sånn, må nok legene si det. Nå må vi forsøke å tenke positivt, at Øystein kan komme tilbake. Om han må legge opp er for tidlig å si. Jeg tror han må hvile, få overskudd og få kroppen i balanse, sier Kvissel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!