Øysteins beste seier

JORDAL AMFI (Dagbladet): Finale sluttspill 3. kamp; Vålerenga- Storhamar 6- 2. - Denne biffen skal jeg nyte med andakt og følelse - hvis kompisene lar meg være i fred, sier Øystein Olsen.

Men på seiersfesten i natt var det ingen som gadd å høre på Øystein. For rundt bordet hans flokket lagkameratene Lars Erik Lund, Sven Erik Bjørnstad, Vegar Barlie og Marius Rath seg. Gutta sleit i biffen, prøvde å stikke av med tallerkenen og dynket veteranen med halvliteren.

- Jeg trenger ikke hårgelé etter dette, sier Øystein Olsen.

28-åringen er synonym med Vålerenga. Ingen har lengre fartstid i klubben - med unntak av Marius Rath.

Øystein er Vålerenga på godt og vondt - mest godt. Hos Klanen er han mest populær av alle. Før finalen ble han tildelt den største utmerkelsen fra suppporterne - årets bohem.

Sterk opplevelse

- Det er fjerde gang jeg er med på å vinne «bøtta», og den desidert sterkeste opplevelsen, sa Øystein etter at laget hadde takket Klanen for støtten. Gledestårene piplet fram hos hardhausen mens han istemte Vålerenga-sangen ute på isen.

- Jeg er fryktelig stolt. Det er deilig å vinne med klubben du elsker og beundrer mest av alt. Vålerenga har betydd alt for meg.

- Si gjerne at klubben gjenspeiler livet mitt - på godt og vondt.

Gift med «Enga»

Så mye betyr Vålerenga for Øystein Olsen at han aksepterer alt. Ved juletider ble han ilagt to kampers disiplinærstraff for å ha uteblitt fra trening uten å si fra.

- Sånne ting glemmer du fort i denne klubben, sier Øystein.

Han giftet seg med Vålerenga for åtte år siden - etter skilsmisse fra moderklubben Manglerud/Star. Men forelskelsen oppsto lenge før.

- Vålerenga har alltid vært i mitt hjerte. Det var der jeg hadde vennene mine. Jeg ble integrert i klubben fra første dag.

10 år til

- Kameratskapet er utrolig. Det går alltid an å glede seg til trening - til fleipen og intimiteten. Vålerenga, ishockey og meg er blitt en vanesak. Holder helsa, tar jeg mange år til i klubben. Se på Serge Boisvert. Han er 38 år, og like sprek.

- Vi ville vinne finalen. I den siste kampen fikk vi uventet lett spill. Storhamar så ut til å ha tapt på forhånd, sier Øystein Olsen.
Om årsakene til at denne NM-tittelen er større enn alle andre, sier Øystein.

- Vi har spilt fire sesonger uten å vinne noe. Det var på tide å få hjem «bøtta».

SEIER SOM SMAKER: Øystein Olsen, feiret med biff på et av Oslos utesteder etter NM-triumfen. Men lagkamerATENE Lars Erik Lund (t.v.), Svein Erik Bjørnstad, Vegar Barlie og Marius Rath gjør alt de kan for å forstyrre hyggestunden.