Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På 24 timer ble Wembley forvandlet til verdens største boksearena

80 000 ser historisk oppgjør.

 OPPVARMING:   De to engelske bokserne fyller «hele» Wembley i kveld. Dette bildet er tatt tidligere på kvelden før alle tilskuerne var på plass. Foto: NTB Scanpix
OPPVARMING: De to engelske bokserne fyller «hele» Wembley i kveld. Dette bildet er tatt tidligere på kvelden før alle tilskuerne var på plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snakk om forvandling!

Bare 24 timer etter England spilte privatlandskamp mot Peru på Wembley, var nasjonalarenaen «forvandlet» til verdens største boksearena.

Grunnen?

Returmatchen mellom de to engelske bokserne Carl Froch (36) og George Groves (26).

Kampen blir et av de store høydepunktene for bokseentusiaster verden over.

Vant første oppgjør Det var stor ståhei før det første oppgjøret i Manchester i fjor høst. Froch var regjerende mester og hadde beltene. Groves  var unggutten som aldri hadde tapt, og nå skulle få sin store tittelkamp.

Og Groves sjokkerte alle da han slo Froch i bakken allerede i første runde.

Likevel var det ringreven Froch som tok seieren i niende runde da dommeren stoppet kampen.

I etterkant hevdet flere at kampen ble stoppet for tidlig. Verdensmester Froch er uenig:

- Til og med de som hevdet kampen ble stoppet for tidlig var helt enig med meg: Kampen hadde bare en vinner, sier veteranen i et intervju med Sky Sports før kveldens storkamp.

I etterkant har fansen krevd et returoppgjør. Og i kveld blir de bønnhørt: Froch må forsvare WBA- og IBF-beltet mot den unge rivalen fra London.

Elleville summer Men selv om det er meldt om så mange som 80 000 tilskuere på nasjonalarenaen i kveld, er det ikke slik at hvem som helst kan ta seg råd til å se de to kamphanene dunke løs på hverandre. I alle fall ikke fra første rad.

Skal vi tro engelske The Mirror går de beste plassene for så mye som 10 000 pund, eller 100 000 norske kroner, på svartebørsen.

Selv om bokserne ikke kan stappe inngangspengene rett i lomma, lider ingen av dem noen nød. The Sun skriver nemlig at Groves tjener 2,5 millioner pund (25 millioner kroner) mens den regjerende mesteren Froch får 10 millioner pund (100 millioner kroner) rett inn på konto.

Sex-nekt Sistnevnte engelske tabloid-blekke forteller også om hvordan kjæresten til Froch ikke har hatt det bare greit under oppkjøringen til kampen. Den regjerende mesteren isolerer seg nemlig i sin egen ende av huset i månedene i forkant av slagsmålet.


- Sexforbudet er vanskelig, sier 27 år gamle Rachael Cordingley til The Sun.

- Tre måneder føles veldig lenge, og det er vanskelig å ikke sove i samme seng som ham når han jo er i samme hus. Når det er en stor kamp føles det alltid som om han tenker på noe annet.

Gentlemen Det har, tradisjonen tro, vært munnhuggeri på øverste hylle mellom de to den siste tiden, men slik har det ikke alltid vært.

For halvannet år siden giftet nemlig Groves seg.

- Våknet opp i dag og var like nervøs som jeg er før jeg skal bokse. Men jeg skal ikke bokse, jeg skal gifte meg, skrev han på Twitter.

En av de mange som sendte bokseren gratulasjoner var ingen ringere enn  Froch.

- Gratulerer, kompis. Ha en flott dag, skrev han.

Ps. Denne saken ble skrevet før oppgjøret var ferdig.

 RIVALER:  Mesteren Carl Froch (t.v.) og utfordrer George Groves før dagens oppgjør. Foto: NTB SCanpix
RIVALER: Mesteren Carl Froch (t.v.) og utfordrer George Groves før dagens oppgjør. Foto: NTB SCanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!