Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På 4. plass i stor kåring

Atlético Madrid-stjerneskuddet João Felix er stemt fram som vinner av den anerkjente Golden Boy-prisen. Erling Braut Haaland endte utenfor seierspallen.

Erling Braut Haaland fikk ikke Golden Boy-prisen. Foto: NTB scanpix
Erling Braut Haaland fikk ikke Golden Boy-prisen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Golden Boy-trofeet går til årets unge spiller i Europa. Kåringen er et samarbeid mellom flere europeiske aviser. Tirsdag presenterer italienske Tuttosport utfallet av den endelige avstemningen.

Innledningsvis ble det plukket 40 kandidater som skulle kjempe om prisen. Deretter ble feltet redusert til 20 navn. Erling Braut Haaland var med helt inn i kampen om det gjeve trofeet. Det viser stemmetallet.

Rogalendingen endte på fjerdeplass med 74 stemmer. Foran seg på lista har han kun João Felix, Jadon Sancho (Borussia Dortmund) og Kai Havertz (Leverkusen).

Havertz fikk kun én fattig stemme mer enn Haaland og knep tredjeplassen.

På listen over tidligere vinnere står blant andre Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Paul Pogba og Kylian Mbappé.

Haaland har herjet for østerrikske Salzburg denne sesongen. Han er toppscorer i den østerrikske ligaen og har scoret sju mål på fire kamper i mesterligaen.

I sommer ble han i tillegg toppscorer i U20-VM. Samtlige ni mål kom i Norges 12-0-seier over Honduras.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media