På 85 år med norsk seriefotball har bare to klubber klart bragden

Solskjær vil også bli historisk. Se Dagbladets tabelltips!

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Som spiller opplevde Ole Gunnar Solskjær (40) å ta hat-trick i serietitler. Den erfaringa tar han med seg inn i 2013-sesongen, etter å ha startet sin hovedtrenerkarriere på mest optimale vis i Molde.

- Vi gjorde det to ganger, vi. Jeg var med på den ene av dem, sier Solskjær til Dagbladet.

- Helt klart mulig
Han snakker om seriegullene Manchester United kapret rundt årtusenskiftet:

- Vi vant i 1999, 2000 og 2001. Og så var jeg med på å vinne igjen i 2007, før jeg la opp. Da fulgte de opp med å vinne også i 2008 og 2009. Så United har klart det to ganger. Det er ikke enkelt. Ser du igjennom historien i Europa, tror jeg ikke det er mange som har gjort det, sier Solskjær.

- Rosenborg gjorde det her i Norge, jeg vet ikke hvor mange ganger til slutt, men det var litt spesielt. Rangers i Skottland var også litt spesielt. Så det er vår mulighet til å bli historisk, ved å klare det tre år på rad, sier Solskjær, og legger til:

- At det blir tøft - ja. At det er mulig - helt klart.

- Stort potensial
Solskjær nevner Rosenborgs dominans. Trønderne vant ikke bare tre år på rad. Rekka stoppet på 13 strake. I tillegg ble Moldes motstander i årets åpningsrunde, Viking, seriemester fire ganger etter hverandre i åra 1972-1975.

Ingen andre norske lag enn disse to har klart å ta flere enn to titler butt i butt. I 2013 tror Dagbladet at Molde skriver seg på lista.

NUMMER TO - AV TRE? Her har Ole Gunnar Solskjær nettopp mottatt sitt andre gull - av to mulige - som Molde-manager. Får han det tredje, havner han selv og klubben på ei meget eksklusiv liste i norsk fotballhistorie. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NUMMER TO - AV TRE? Her har Ole Gunnar Solskjær nettopp mottatt sitt andre gull - av to mulige - som Molde-manager. Får han det tredje, havner han selv og klubben på ei meget eksklusiv liste i norsk fotballhistorie. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Men selv om Solskjær omtaler det som Moldes «mulighet til å bli historisk», er ikke hat-trick-drømmen noe han bruker tid på internt.

- Vi tenker ikke på at skal gjøre det for tredje år på rad. Vi tenker på å få ut potensialet i laget, for da kan vi vinne for tredje år på rad. For potensialet i laget er stort. Det er min og trenerapparatets utfordring nå i år - å få det beste ut av spillerne.

Spent på RBK
Han har registrert at mange av konkurrentene lengter etter å vippe ham og Molde ned fra tronen. Men ordkrig er ikke helt Ole Gunnar Solskjærs stil.

- Vi må bare konsentere oss om oss selv. Det er veldig artig at mange andre snakker om at de skal ta igjen Molde, eller gå forbi Molde. Jeg har ennå ikke kommentert hva vi skal gjøre med andre lag, eller hva andre lag bør gjøre, sier Solskjær til Dagbladet.

- Hvis vi klarer, som spillere, bare å tenke på oss selv, så skal dette gå bra.

- Men ser du noen som større utfordrere enn andre?

- Det skal bli spennende å følge Rosenborg, selvfølgelig - de har gått sterkt ut og sagt at de skal ta oss ned fra tronen, sier Moldes manager.

Luringen Rekdal
Han er også spent på hva den gamle landslagskompisen Kjetil Rekdal kan utrette i sitt Vålerenga-comeback.

- Kjetil er litt lur i bakgrunnen her, og sier det kan ta tid, men han er veldig flink, vet du. I tillegg har Strømsgodset vært gode de siste åra, sier Solskjær - som dermed har nevnt de tre lagene Dagbladet, og de fleste andre, mener vil gi Molde mest kamp i år.

- Men hver eneste kamp i Tippeligaen kommer til å være så jevn at det er marginer, og at du virkelig er påskrudd i de kampene, som avgjør. Det er ikke siste serierunde, eller våre kamper mot RBK, som avgjør. Det kan kanskje være de 28 andre kampene mot de andre lagene.