På bare føttene

Kirsten Grønvik (26) er ikke redd for å plante ansiktet i vannflata hvis hun faller. Føttene holder henne på verdensnivå i sporten barfot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUMMUNDAL (Dagbladet): -  Når du kjører barfot, må du være litt gæren. Det er jo ikke akkurat naturlig å stå på vannet, sier Kirsten Grønvik. Uten vannski og med bare fotsålene i vannskorpa, skal 26-åringen vise hvorfor hun har sjokkert verdenseliten i barfot, og sanket over 30 mesterskapsmedaljer.

-  Nå blir det skikkelig «ækks» her, advarer trener og båtfører Steinar Karlsen.

Hurdals-jenta hiver seg ut i det 15 graders kalde Stavsjø-vannet. I 65 kilometer i timen får fotsålene juling idet hun viser triks i alle mulige varianter og vinkler bak båten.

-  Gullføtter

-  Jeg får gåsehud av henne. Kirstens føtter holder verdensnivå, sier Steinar Karlsen. I seks år har Karlsen trent jenta med gullføttene.

I august ble fire av fire mulige EM-gull hentet hjem til Norge.

-  Jeg føler jeg har god kroppsbeherskelse, men jobber hele tida med nye triks for å sanke mest mulig poeng hos dommerne, sier Grønvik.

-  Et naturtalent som er i en klasse for seg selv, sier Birte Holter i Ullensaker Vannskiklubb. Hun er internasjonal dommer i barfot.

Trener Steinar Karlsen beskriver Kirsten Grønvik som drømmekvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer