Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På bedringens vei etter det stygge fallet: Nå kaster Aksel krykkene

- Det ser bra ut, sier sportssjefen.

SISTE SIKKERHETSPRØVEN: Aksel Lund Svindal har nesten kastet krykkene. De forsvinner helt i løpet av uka. Foto: Aksel Lund Svindal/Instagram: asvindal
SISTE SIKKERHETSPRØVEN: Aksel Lund Svindal har nesten kastet krykkene. De forsvinner helt i løpet av uka. Foto: Aksel Lund Svindal/Instagram: asvindal Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal falt stygt i Kitzbühel i januar, og fikk resten av sesongen ødelagt på grunn av en korsbåndsskade.

Siden det har alpinisten trent seg opp, slik at han skal rekke neste sesong. Han har blant annet delt bilder på sin Instagram-konto underveis i opptreningen, og i dag kom bildet mange har ventet på: Et bilde uten krykkene.

- Det er ikke ski, men det er #progresjon, skrev Svindal som kommentar til bildet, hvor han står i knebøyposisjon på en balanseball.

- Han kan fint gå Sportssjef Claus Ryste forteller til Dagbladet at Svindal i utgangspunktet har kunnet gå fint, men at det har blitt bestemt at dette er noe alpintstjerna skulle være forsiktig med.

- Han har jo sydd i kneet, og da er det en sikkerhetssak før du belaster fullt. Det skal jo få gro, sier Ryste.

Svindal fikk egentlig ikke «lov» til å kaste krykkene før i slutten av denne uka, men etter å ha snakket med Svindal får Ryste beskjed om at krykkene allerede er delvis kastet.

- Han bruker de ikke innendørs, og der han er sikker på underlaget. Men han kommer til å kaste de helt i løpet av uka. Nå er det den siste forsiktighetsprøven.

Ikke Kvitfjell-tilskuer For å komme tilbake til neste sesong, er Svindal avhengig av å trene godt. Det får han hjelp til på Olympiatoppen. Alpintstjerna har trent ulike øvelser, og har trent det skadde benet for å unngå at for mye muskelmasse forsvinner i det.

It's not skiing, but it's #progress

A photo posted by Aksel Lund Svindal (@asvindal) on


I tillegg har han trent resten av kroppen så godt som mulig.

- Målet nå er å holde kroppen så bra som mulig, det er en lang vei tilbake, sier sportssjefen.

Til helga er det World Cup i Kvitfjell. Svindal var skadd i fjor også da det var super-g og utfor her hjemme i Norge, men var til stede hele helga. Det vil han ikke være i år.

- Det blir litt for tungt med krykkene. Jeg skjønner om han vil, men det er vanskelig med krykker på snø, så det er ikke planlagt. Nå skal han få konsentrere seg om seg selv.