Pa ble sint

Hongkong : Pa-Modou Kah ble alvorlig sint og måtte holdes tilbake av lagkameratene vel midtveis i 2. omgang mot Hongkong lørdag. En albue mot hodet sendte ham i bakken, men ødela ikke dagen.

- Han plantet albuen rett i hodet på meg etter duellen, og traff meg i venstre øye, sa han om spissen John Moores oppførsel.

- Jeg ble litt forbannet, ja, for slikt er ikke fair play. Jeg hadde ikke gjort ham noe, og vet ikke hvorfor han gjorde det. Men fotballen er slik, så jeg måtte bare tåle det, sa Vålerenga-stopperen som raskt roet seg og overlot til lagkaptein Tommy Svindal Larsen å fortelle Ritchie hva de norske syntes om hans oppførsel.

At Kah to minutter senere la Ritchie rett i bakken og fikk dommer Anders Frisk til å blåse energisk i fløyta, hadde ingenting med hevn å gjøre, skal vi tro 20-åringen.

- Nei, jeg så ikke klart på det venstre øyet. Slik var det i flere minutter, og det var derfor jeg felte ham, sa han.

Lærerikt

- Nils Johan Semb hadde advart oss mot at Hongkong spilte litt grisete, men jeg var ikke forberedt på å få en albue rett i hodet, sa Kah, som også lærte mye annet om internasjonal fotball under oppholdet.

Sammen med U-landslagsmakker Azar Karadas viste han stort potensial, men også unoter som må lukes vekk. Dem var det færre av lørdag enn i den første kampen.

- Det er artig med de to ungdommene i midtforsvaret som gjorde det så bra. Denne kampen passet dem nok bedre enn å møte Sør-Korea, og de slapp ikke til mange sjanser, sa landslagssjefen.

- Jeg synes det gikk veldig bra, og jeg er kjempefornøyd. Dette har vært en stor opplevelse og veldig lærerikt, sa Pa. Litt surt var det at Ritchie fikk redusere på overtid.

Erfaring

- Jeg kom ikke godt nok inn på ham, og han stengte meg ute. Headingen hans traff meg også litt på siden av hodet før den gikk inn. Men erfaringen kommer etter hvert. Jeg er bare 20 år og har en lang karriere foran meg, sa han.

Det behøver ikke være så veldig lenge til han er tilbake på landslaget dersom han fortsetter utviklingen.

(NTB-Sjur Natvig)