På by'n for å reparere

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Joachim Walltin og Petter Furuseth Olsen mener at Brann har mistet humøret og spillegleden. Derfor drar hele gjengen i kveld på restaurant for å ha det gøy.

Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik beskyldes for manglende vilje og det som verre er etter salget til Austria Wien. Resten av Brann-mannskapet tusler rundt pinlig klar over at skylda for null poeng og null scoringer så langt slett ikke er disse to guttas aleine. Ansvaret er kollektivt.

- Thorstein og Raymond har oppført seg eksemplarisk. Alle spillerne har ansvaret for dette, fastslår Joachim Walltin.

Tross pøsregn og sur vind møtte han, Petter Furuseth Olsen og flere av de andre Brann-gutta opp for å se trener Mons Ivar Mjeldes unggutter på Branns andrelag serieåpne med 2- 0-seier over Fana i andredivisjon i går kveld. A-gutta hadde brukt mandagen på restitusjon, sykling og massasje etter 0- 1 for Moss søndag. Sist lørdag ble det 2- 0-tap borte for Molde. Sjølransakelsen er i gang.

- Vi har ikke kommet ordentlig i gang. Noe har manglet. Defensivt har vi brukbar kontroll, men jeg føler at vi blir litt stillestående framover. Bevegelsene er der ikke. Alle må gå mer på løp for å skape åpninger framover. Vi må ta initiativ - også når vi ikke får ballen, sier Petter Furuseth Olsen.

Mangler glød

Når Kvisvik og Helstad takker for seg - sannsynligvis etter 16. mai-kampen hjemme mot Bryne - blir Furuseth Olsen nesten aleine tilbake som Brann-spiller med potensial til å skape noe på egen hånd.

- Men jeg vil ikke legge ekstra press på meg sjøl. Det blir gærent, sier han.

- Hvorfor har serieåpningen blitt så svak for Brann?

- Kanskje vi ikke har våknet enda, og skjønt at serien har startet. Det er ingen grunn til at vi ikke skulle være like gode offensive som i fjor. Vi har de samme spillerne.

- Hva må gjøres?

- Jeg vet ikke hva svaret er, men det spruter ikke av oss. Vi må ta fatt i dette på trening, og få tilbake gløden og gleden ved å spille fotball.

Da Brann sleit som verst i vinter, merket Furuseth Olsen at Brann savnet spillegleden.

- Men humøret på trening ble fornyet etter seieren over Viking før seriestart. Men nå tærer to tap på gleden og humøret. Likevel skal vi snu denne trenden. Kan ikke gå og grave oss ned, sier han.

Allerede i kveld forsøker Joachim Walltin å løfte stemningen i Brann-gjengen.

- NM-bonusen fra i fjor ble ikke så stor, så i kveld bruker vi den til å gå ut og spise sammen og se Champions League-kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Vi skal slappe av og kose oss. Gjøre noe annet enn å trene. Vi må gjøre noe for å få ut det vi kan, sier han.

Walltin vet ikke om det er sammenheng mellom tafattheten offensivt og Teitur Thordarsons prioritering av det defensive.

- Halvdødt

- Teitur er treneren. Vi får se hva han og vi kan gjøre for å få tilbake gløden. Tidligere i vinter slapp vi til utrolig mange sjanser for motstanderne. Dette har vi fått luket bort, men nå skaper vi ikke sjanser sjøl. Vi slipper ikke ned skuldrene og har det gøy. Det er noe halvdødt over laget fra start til mål, sier Branns kaptein.

Sjøl har han tenkt å gå foran for å endre dette.

- Flere av oss spillerne som har vært med en stund sitter med samme inntrykket. Vi skal nå ta tak for å få opp engasjementet og gleden på treningene. Vi har tapt to kamper, men vi har ikke kollapset.

Teitur Thordarson beholder foreløpig både troen og roen:

- Vi har ikke panikk, sier han.

- Hva med å be Mons Ivar Mjelde gjøre comeback?

- Nei, nei, nei. Han har lagt opp. Og hva har vel Jan Åge Fjørtoft bidratt med i Lillestrøm?

UT I KVELD: Joachim Walltin og Petter Furuseth Olsen foran Bryggen i Bergen. I kveld skal Brann-spillerne hygge seg med Champions League-fotball og god mat, istedenfor å sture over to tap på rad.