På caddy-jakt

I går bar Henrik Bjørnstad (26) golfbagen sin sjøl mellom timene på PGA-skolen. Tilbake i USA i begynnelsen av januar vil han ha en profesjonell caddy på plass.

ORLANDO (Dagbladet): -  Det blir den viktigste og første jobben som skal gjøres - jeg må ta tak i det med en gang jeg kommer hjem til Norge, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

På veien til PGA-drømmen som ble en realitet mandag ettermiddag har Henrik Bjørnstad hatt kompisen Henning Jensen på bagen. Det jobbforholdet har nå opphørt. For du kan ikke debutere på PGA Touren med en caddy som heller aldri har vært der.

Skal Henrik Bjørnstad nå de målene han har satt seg må hele apparatet være profesjonelt.

-  Jeg har noen kandidater i kikkerten, sier han.

-  En mann skal være på plass når jeg er tilbake her i Florida i januar. Og så får vi ta de første ukene som en prøveperiode. Det er viktig at kjemien stemmer også.

Helt avgjørende

For de som ikke er så inne i golfsporten er en mann som bærer en golfbag en mann som bærer en golfbag. For en profesjonell golfspiller er han viktigere enn viktigst.

-  De banene jeg skal spille nå har jeg aldri vært på før, sier Henrik Bjørnstad.

 SKOLEGUTT:  Bare noen timer etter den historiske golf-prestasjonen, fikk Henrik Bjørnstad i går sine første leksjoner på PGA-skolen. Foto: Arnt E. Folvik
SKOLEGUTT: Bare noen timer etter den historiske golf-prestasjonen, fikk Henrik Bjørnstad i går sine første leksjoner på PGA-skolen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Derfor er det avgjørende at jeg får en caddy som har erfaring fra PGA Touren. Og en god mann kan fort bety ett slag per runde.

-  Det betyr fire slag i løpet av en turnering og er selvfølgelig helt avgjørende for hvor du havner på resultatlista.

Ydmyke

På PGA-skolens første av to dager fikk Henrik Bjørnstad klare beskjeder om hva det kreves av et offisielt medlem på verdens største og beste golf-tour. I grove trekk handler det om å være blid, høflig og omgjengelig.

-  De er veldig opptatt av hvordan spillerne blir oppfattet av media og sponsorer, sier Henrik Bjørnstad.

-  Derfor legger de stor vekt på at vi skal være så omgjengelige og ydmyke som mulig. Og spesielt under pro-am turneringene (dagen før turneringene starter spiller proffene med inviterte gjester og sponsorer) er det viktig at vi oppfører oss som folk.

-  Det verste de vet er spillere som ikke gir noe tilbake til sponsorene.

LETER: Henrik Bjørnstad trenger en profesjonell caddy til debuten på PGA Touren.