- På de ekleste steder står folk og pusser tenner

Skiskytterjentene om Sør-Koreas overraskelser.

- SKITTENT: Skiskytterkvinnene har latt seg fascinere av landet de konkurrerer i, men innrømmer at de ikke bor så autentisk. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • SISTE: Dagens 15 km er utsatt til i morgen pga. vind.

PYEONGCHANG (Dagbladet): De norske skiskytterne har vært i OL-byen i halvannen uke der vind og kulde har preget rennene. Men Pyeongchang har også annet å by på.

Dagbladet spurte de norske løperne om den rareste opplevelsen så langt i Sør-Korea-oppholdet.

- Det rareste er at folk pusser tenner overalt. På de ekleste steder står folk og pusser tennene. Du kan gå inn på den utedoen der, og så finner du sikkert en som pusser tenner. Jeg synes det er litt «nasty», sier Eckhoff til Dagbladet og peker.

OL-debutant Ingrid Landmark Tandrevold forteller:

- Jeg synes det er spesielt med dem som danser i «baris» (bar overkropp) rundt omkring. Jeg vet ikke hva de er laget av. Det er jo fryktelig kaldt her. Det som overrasker meg mest er at jeg trodde det skulle være mer rent ute her i Sør-Korea. Det er ganske skittent, sier Tandrevold til Dagbladet.

SOKKER PÅ HENDENE: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold avslører sine triks for å overleve kulda i Sør-Korea. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Kraftig vind

De norske skiskytterne har trøblet i vind og kulde i OL-byen, men Marte Olsbu har reddet den norske æren med sølv på sprinten. Onsdag venter normaldistansen 15 km, med individuell start og ett minutts tillegg.

- Det er utfordrende. Det viktigste er ikke la vinden ta fokus fra blinken, sier Olsbu til Dagbladet.

​Onsdag er det meldt mildere i OL-byen, men med vind på kvelden. Fram til klokka 18 lokal tid (rennet starter 20) er det meldt vind med styrke på 8 m/s. Fra klokka 18 og utover skal det bli roligere forhold, men så spørs det om det er nok.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Heftig

Eckhoff gikk seg opp fra 24. til 9.plass på jaktstarten. Bare dårlig skyting ødela et potensielt medaljeløp.

- Det er vinden som er utfordringen her. Det er ikke sånt vi er vant til. Vinden er heftig. Det er litt vanskelig å oppsøke vind til trening. Jeg har prøvd i Norge, men det er ikke i nærheten av den vinden som er her nå, sier Eckhoff.

- Tøffe forhold?

- Det er minus 10 ute, men vinden gjør at det føles som minus 30. Det er viktig med varme i fingre og tær. Spesielt fingrene er viktig. Jeg bruker hver treningsdag for å bli venn med vinden, sier Eckhoff.

Normaldistansen 15 km. starter klokka 12 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer