NESTEN HELT KONGE: Bournemouths Joshua King. Foto:  Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
NESTEN HELT KONGE: Bournemouths Joshua King. Foto: Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

På denne lista knuser King flere superstjerner

Nordmannen bare slått av Harry Kane og Troy Deeney.

(Dagbladet): Joshua King har gjort sine saker svært bra i Bournemouth den siste måneden. Angriperen har notert seg for tre scoringer på de siste fem kampene, og har spilt seg til en mer eller mindre fast plass på Premier League-laget.

The Telegraph har laget en liste over hvilke spillere i ligaen som gir mest valuta for pengene, i form av lønn per mål. Der kommer Joshua King på en solid tredjeplass, bare slått av Watfords Troy Deeney og Spurs' Harry Kane.

Totalt står nordmannen bokført med fem scoringer på 1598 minutter med ligafotball for det nyopprykkede laget. Med en ukelønn på rundt 116 000 norske kroner, gir det ett mål per 767 000 kroner for Kings klubb.

Det er bedre tall en f.eks. Jamie Vardy (4. plass), Graziano Pellè (6. plass), Odion Ighalo (7. plass) og Romelu Lukaku (10. plass) - samtlige har en nøktern ukelønn i sine respektive klubber sett i forhold til de best betalte i ligaen.

Troy Deeneys mål «koster» Watford 465 000 per stykk sett ut ifra lønna hans, noe som er lavest i Premier League av angriperne.

Spillere som Wayne Rooney, Sergio Agüero, Daniel Sturridge, Olivier Giroud er naturligvis ikke med på lista, med tanke på den høye lønna de får hver uke.

Wayne Rooney er den spissen som gir minst valuta for pengene. Hans sju mål denne sesongen har kostet Manchester United i snitt rundt 14 250 000 norske kroner per scoring, ifølge samme avis.

Topp 10:

1. Troy Deeney
2. Harry Kane
3. Joshua King
4. Jamie Vardy
5. Ayoze Perez
6. Graziano Pellè
7. Odion Ighalo
8. Callum Wilson
9. Aleksandar Mitrovic
10. Romelu Lukaku

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram