På det fjerde forsøket klarte Fossum endelig å overliste «umulige» Opdal

Ren duell da Strømdsgodset fikk med seg tre poeng mot Start.

• Start - Strømsgodset 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Strømsgodset var ute etter å revansjere det sure cuptapet for Kvik Halden i midtuka. På motsatt banehalvdel var det et Start-lag som hadde fått en opptur med seier i Haugesund sist.

Og kampen utviklet seg nærmest til å bli en ren duell mellom 18-åringen Iver Fossum, og 32-åringen Håkon Opdal.

Sistnevnte så lenge ut til å gå vinnende ut av duellen med noen kjemperedninger, men måtte til slutt kapitulere da Fossum fikk tid og rom til å finstille siktet tjue minutter før slutt.

Det ble også kampens eneste scoring.

- Jeg syns vi spiller en bra kamp. Vi er mye bedre enn dem i 80 minutter, så gjør vi det litt spennende på slutten, sier Fossum til C More.

Snytt for straffe Mons Ivar Mjelde fikk se en reprise av en situasjon der Start ble snytt for et straffespark i andreomgang.

- Det er et klart straffespark. Det er en runddans. Det er synd, sier Mjelde til C More.

- Det er klart straffespark. Vi blir snytt der. Det er små marginer vi ikke får med oss i dag.

Han mener det var «forbanna surt» at ikke Start fikk med seg poeng.

- Vi er litt skuffa. Vi mangler den lille kvaliteten som skal til for å vippe denne kampen i vår favør. Vi har møtt Godset før, og det er en langt dårlige utgave vi møter i dag, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God Opdal Strømsgodset var det førende laget før hvilen, men en god Håkon Opdal sørget for at Start holdt nullen til pause. 18-åringen Iver Fossum hadde flere gode forsøk, men maktet ikke å overliste Starts sisteskanse.

Solomon Owello fikk Starts eneste mulighet før pause, men volleyforsøket hans ble til en svak avslutning som ikke traff målet til Espen Bugge Pettersen.

- Vi er ikke på høyde utpå her, vi må skjerpe oss veldig, sier Opdal til C More i pausen.

- Det er ikke noe tvil om at Håkon Opdal holder Start inne i kampen, sier Steffen Iversen til kanalen.

Traff endelig Og den andre omgangen fortsatte akkurat som den første, med Håkon Opdal i hovedrollen. Etter 53 minutter var Fossum frempå med en ny avslutning, bare for å se Opdal varte opp med en fin redning.

Men det skulle bli nettopp Fossum som fikk hull på byllen for drammenserne. Fra 16-meter plasserte han ballen forbi Håkon Opdal, som bare kunne forlenge ballen i nettmaskene. Alle gode ting var altså fire fra 18-åringen.

- Det var kjempedeilig, sier Fossum om den forløsende scoringen.

En fattig trøst for Håkon Opdal er at han ble kåret til Starts beste spiller.

- Det er ingen trøst. Vi er ikke på nivå med de i det hele tatt i dag. Dette var veldig skuffende, sier Opdal.

Før kampen var det fokus på Iver Fossum (18) og Starts unggutt Kristoffer Ajer (17), som begge er spådd lysende karrierer. Sistnevnte fikk ikke satt sitt preg på kampen i særlig grad i kveld.

- Vanskelig Bjørn Petter Ingebretsen fikk en pangstart som Strømsgodset-trener med seier over Lillestrøm etter at David Nielsen forlot klubben 26. mai. Men så ble det exit i cupen mot Kvik Halden.

Treneren sier det ikke er så lett å sette preg på laget så tidlig.

- Det er vanskelig. Egentlig så har jeg ikke så veldig lyst å sette preg på de enda heller, sier Ingebretsen til C More, som føler laget trenger trygghet i begynnelsen.

Nå står iallfall mannskapet hans med to strake seire i Tippeligaen.