ENDELIG: Novak Djokovic trengte fire forsøk på å vinne Roland Garros French Open. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
ENDELIG: Novak Djokovic trengte fire forsøk på å vinne Roland Garros French Open. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZVis mer

På det fjerde forsøket løsnet det endelig for Djokovic i French Open

Slo Andy Murray i finalen.

Novak Djokovic har forsøk tre ganger, men først i fjerde forsøk vant serberen finalen i Roland-Garros-turneringen. Andy Murray ble slått i fire sett.

Djokovic vant 3-6, 6-1, 6-2 og 6-4. Det var verdensenerens 12. Grand Slam-tittel, og nå er han det åttende medlem i den eksklusive klubben av spillere med seier i alle de fire store turneringene, Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon og US Open.

Andy Murray var den første briten i en Roland-Garros-finale siden 1937, men det skulle vise seg at motstanden denne gangen ble litt vel tøff.

Det var imidlertid Murray som var friskest fra start og satte tidlig press på verdenseneren. I kjent stil klarte skotten å bryte Djokovics serve til 3-1. Spillerne holdt sine server ut settet, og Murray tok settet med 6-3.

Slo tilbake Så hadde tydeligvis Djokovics fått varmet opp. Han klarte å bryte Murrays serve i første forsøk i 2. sett. Serberen hadde også muligheten til å bryte til 4-0-ledelse, men briten avverget det første angrepet.

Da den neste muligheten bød seg for Djokovic, klarte derimot ikke Murray å hindre bruddet. Serberen servet hjem settet til 6-1.

I tredje sett jevnet det seg litt mer ut, men Djokovic hadde fått blod på tann og klarte nok en gang å ta initiativet da han gikk opp til 4-1.

Murray hadde muligheten til å bryte tilbake til 4-2, men serberen skjerpet seg tok settet med 6-2.

Ga seg ikke I det fjerde settet brøt Djokovic Murrays serve umiddelbart. Murray var derimot seiglivet og kjempet tappert. Han klarte å slå tilbake og reduserte til 3-5 i serberens serve med høy presisjon i slagene sine. Plutselig gikk alle ballvekslingene Murrays vei.

Verdenseneren var derimot uvillig til å gi slipp på sin første Roland-Garros-tittel og servet hjem kampen på stillingen 5-4. Han måtte derimot bruke tre matchballer før tittelen var sikret.

I de tre tidligere finalene i Paris har Djokovic tapt to ganger mot gruskongen Rafael Nadal, og i fjor ble det tap for Stan Wawrinka.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.