Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På det mest ekstreme var det fire baller på banen

Sevillas usportslige ballgutter slaktes av media og egen klubb.

TRE BALLER: Villarreal-keeper Diego Lopez har satt i gang spillet med én ball, en ballgutt har kastet inn en annen og den tredje kom fra tribunen. Foto: Canal+
TRE BALLER: Villarreal-keeper Diego Lopez har satt i gang spillet med én ball, en ballgutt har kastet inn en annen og den tredje kom fra tribunen. Foto: Canal+ Vis mer

(Dagbladet): Sevilla - Villarreal 3-2.

Sevilla vant et prestisjetungt oppgjør mot Villarreal i kampen om de gjeveste plasseringene bak Barcelona og Real i La Liga i går kveld.

Men mye av glansen fra kampen ble stjålet av hjemmelagets ballgutter og supportere, som i kampens sluttminutter stadig overøste gressmatta med nye baller. Dermed ble kampen stadig avbrutt, og Villarreal hindret i jakten på en utlikning.

Etter kampen var det nemlig ballguttene det ble snakket om, og som får mest oppmerksomhet i de spanske mediene.

- På det mest ekstreme så jeg at det ble kastet inn tre baller i tillegg til den som var i spill, sier La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+, som var til stede på kampen, til Dagbladet.

Sint Rossi Italiensk-amerikanske Giuseppe Rossi reduserte til 3-2 et drøyt kvarter før slutt, og hadde også et skudd i stanga etter det. Etter kampen var han forbannet på oppførselen til de rundt banen.

- Fotball spilles med én ball. Noen folk burde lære seg det før de kommer til stadion og ødelegger en fin, spennende kamp, skriver Rossi på Twitter.

Tidligere denne sesongen har hjemmefansen med hell klart å «drepe» kampene Osasuna - Real Madrid og Real Zaragoza - Getafe med samme taktikk: Å kaste ekstra baller på banen i sluttminuttene.

- Men da har det bare vært tilskuerne. Nå er det ballguttene som får gjennomgå i media. I går så jeg et tilfelle der en ballgutt kastet en ball opp på tribunen, før den igjen ble kastet ned på banen, sier Veland til Dagbladet.

- Virket organisert Han mistenker at ballguttenes sabotasje av kampen var planlagt.

- Jeg kan nesten ikke tenke meg at alle ballguttene bare fant på dette av seg selv. Det virket organisert, sier Veland.

Men klubben tar i alle fall offisielt sterk avstand fra det som skjedde. Sevilla-trener Gregorio Manzano var ikke spesielt stolt av hjelpen laget hans fikk fra tribunene og indre bane.

- Dette er ikke noe Sevilla kan være bekjent av, sa han ifølge klubbens norske supporternettsted.

- Må stoppes Klubbpresident José María del Nido varsler at episoden vil få et etterspill internt.

- Dette er noe vi kommer til å gjøre noe med. Vi må stoppe denne typen oppførsel, og vi har diskutert problemet med Villarreal slik at vi skal unngå slike episoder i framtiden, sier han til Canal+.

Heller ikke alle på tribunene var fornøyde med det ballguttene drev med.

- Selv supporterne som satt nedenfor pressetribunen der vi satt, skjønte ingenting av det som skjedde, sier Petter Veland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media