Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På dette bildet er maraton-vinneren, men det er nesten umulig å se henne

Først smalt hun i asfalten. Så ble hun nesten overfalt av tilskuer.

FALT - OG VANT: Jemima Sumgong (skjult) vant London Marathon til tross for fall. 31-åringen ligger på London-asfalten på dette bildet, ifølge Reuters-fotografen som har tatt bildet. Her er også Mare Dibaba, Tigist Tufa,  Florence Kiplagat og Feyse Tadese.  Til tross for fall, var det Sumgong som reiste seg og vant. Foto: Reuters / Peter Cziborra
FALT - OG VANT: Jemima Sumgong (skjult) vant London Marathon til tross for fall. 31-åringen ligger på London-asfalten på dette bildet, ifølge Reuters-fotografen som har tatt bildet. Her er også Mare Dibaba, Tigist Tufa, Florence Kiplagat og Feyse Tadese. Til tross for fall, var det Sumgong som reiste seg og vant. Foto: Reuters / Peter Cziborra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et maratonløp - 42 195 meter - er tungt nok i seg selv, men for London Maraton-vinner Jemima Sumgong fra Kenya ble det noen ekstra uforutsette hindringer på veien til seieren.

Sumgong vant med tida 02.22,58 og rundt en halvtime før hun passerte målstreken, var hun involvert i et fall. Bilder fra målområdet viste at 31-åringen hadde blod og sår i hodet - men det var likevel ikke nok til å stoppe kenyaneren.

STOPPET: En tilskuer løper inn i banen og er bare centimetre unna 
Jemima Sumgong, før en vakt kommer stormende. Foto:
Reuters / Peter Cziborra
STOPPET: En tilskuer løper inn i banen og er bare centimetre unna Jemima Sumgong, før en vakt kommer stormende. Foto: Reuters / Peter Cziborra Vis mer

Hun ristet av seg smertene, løp fra konkurrentene og vant suverent i spurten.

Skjult Fallet skal ha skjedd like ved en drikkestasjon. Bilder fra situasjonen viser en samlet gruppe og det er knapt mulig å skimte Sumgong som ligger skjult bak en konkurrent på London-asfalten.

Sumgong spurtslo likevel regjerende mester Tigist Tufa. Hun har tidligere vunnet maratonløp i Rotterdam og Las Vegas, og har også annenplasser fra løp i Boston, Chicago og New York, ifølge NTB.

I MÅL: Jemima Sumgong. Foto: EPA/GERRY PENNY
I MÅL: Jemima Sumgong. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

Vinnertida er et stykke bak Paula Radcliffes verdensrekord på 2.15.25.

Nær verdensrekord Eliud Kipchoge fra Kenya var nær verdensrekord da han vant herreklassen.

Kipchoge imponerte sterkt i Londons gater da han forsvarte fjorårsseieren. Han satte banerekord og snuste lenge på verdensrekord, men var til slutt åtte sekunder bak verdensrekorden til Dennis Kimetto (2.02.57), skriver NTB.

MED PRINSEN.Eluid Kipchoge og Jemima Sumgong poserer med prins Harry. Foto: EPA/GERRY PENNY
MED PRINSEN.Eluid Kipchoge og Jemima Sumgong poserer med prins Harry. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

BBC-kommentator Steve Cram omtalte Kipchoges løp som «et av de største i historien». Kipchoges vinnertid ble 2.03.05. Han stakk fra landsmann Stanley Biwott rundt tre kilometer før mål.

- Med seks kilometer igjen sto det mellom å gamble for verdensrekord eller sikre seieren. Jeg er glad for at jeg løp så godt. Publikum var fantastiske. De heiet meg fram for hver eneste kilometer, med unntak av i tunnelen, strålte Kipchoge overfor BBC.

BLOD. Jemima Sumgong med sår og blod. Foto: Reuters / Paul Childs
BLOD. Jemima Sumgong med sår og blod. Foto: Reuters / Paul Childs Vis mer

- Jeg skjønte at jeg var på vei mot verdensrekord i 30 kilometer, men fra 30 til 40 kilometer rotet jeg vekk 20 sekunder. Rekorden får heller komme neste gang, sa søndagens vinner.

Hele 39.698 deltakere stilte til start i London.

GLAD: Jemima Sumgong. Foto: EPA/GERRY PENNY
GLAD: Jemima Sumgong. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer
Hele Norges coronakart