Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På dette luksushotellet skal Carlsen koble av mellom VM-slagene

Rømmer fra spesialbygd VM-etasje.

FLYTTER PÅ SEG: Magnus Carlsen skal bo på to forskjellige hotell under VM-kampen i India. På fridagene reiser han til dette hotellet for å slappe av. Foto: NTB Scanpix / tripadvicer.dom
FLYTTER PÅ SEG: Magnus Carlsen skal bo på to forskjellige hotell under VM-kampen i India. På fridagene reiser han til dette hotellet for å slappe av. Foto: NTB Scanpix / tripadvicer.dom Vis mer

(Dagbladet): Sjakkspilleren Magnus Carlsen (22) skal bo på spahotellet Fisherman's Cove ved Bengalbukta på fridagene i sjakk-VM.

- Mellom VM-partiene skal Magnus reise bort fra spillerhotellet for å koble av, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

VM-kampen i sjakk mellom Carlsen og indiske Viswanathan Anand spilles fra 6. til 26. november og den norske sjakkstjernen lader opp til duellen på et hemmelig sted.

SNART KAMP:  Magnus Carlsens VM-kamp starter lørdag om en uke. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SNART KAMP: Magnus Carlsens VM-kamp starter lørdag om en uke. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Dagbladet skrev nylig om VM-hotellet Hyatt Regency Hotel der Carlsen og Anand vil bo i hver sin etasje. Med to separate, private heiser kommer de ned til spillelokalet. Der møtes de hver konkurransedag i en lydtett glasskube.

Luksushotell Under VM spiller Carlsen og Anand to dager av gangen, med en fridag mellom. Under konkurransedagene foregår Carlsens liv inne på spillerhotellet. På fridagene reiser han til Fisherman's Cove ved Bengalbukta. Det var NRK som først omtalte saken.

- Det er spesielt viktig å ha et sted å slappe av i fred og ro. Der kan han samle tankene og tenke på helt andre ting, sier Agdestein til Dagbladet.

- Hva vil Carlsen gjøre på hotellet?

DUELL:  Viswanathan «Vishy« Anand og Magnus Carlsen fra april i år. Foto: Anders Vinje / Dagbladet
DUELL: Viswanathan «Vishy« Anand og Magnus Carlsen fra april i år. Foto: Anders Vinje / Dagbladet Vis mer

- Det blir ren avslapping. Han bor og spiller på samme sted ellers og derfor er det fornuftig med et avbrekk. Der kan han ligge på stranda eller trene. Han kommer neppe til å spille sjakk på fritiden, Det får han nok av ellers, sier han.

- Fram til VM-start om ei uke skal Magnus bare ha fri og lade opp på sin egen måte. Han befinner seg på et hemmelig sted og kan nyte noen fridager før VM braker løs.

Fisherman's Cove er etter det Dagbladet kjenner til et femstjerners hotell og ligger med kort avstand fra VM-hotellet.

Uforstyrret Det er massiv interesse rundt VM-kampen i India og det er stor sikkerhet rundt spillerne.

HOTELL: Her, i India, bor og spiller Magnus Carlsen under VM-kampene.
HOTELL: Her, i India, bor og spiller Magnus Carlsen under VM-kampene. Vis mer

Selve partiene spilles i et lydtett glassbur, mens spillet også vises på storskjermer til publikum utenfor.

- Det er lagt til rette for at han skal kunne bevege seg fritt ned til spillelokalet, og vi vet jo ikke helt på forhånd hvordan det vil være der nede: Det er en voldsom interesse, mange journalister og fans. Da er nok hverken Magnus eller Anand så innstilt på å skrive autografer og snakke med pressen. For Magnus er det verdifullt å kunne gå uforstyrret ned til partiet, sa Agdestein til Dagbladet tidligere i uka.

Åpningspartiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand spilles lørdag 9. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling