Therese Johaugs vei til OL

På dette området kan 14 måneders utestengelse være positivt for Johaug:
- Hun får superkompensasjon

Løypene i OL i 2018 i Pyeongchang passer Therese Johaug i utgangspunktet dårlig. Men en utestengelse på 14 måneder kan øke muligheten til å realisere Johaugs største mål.

OL-DRØMMEN: Therese Johaug har aldri tatt et individuelt OL-gull. Nå har hun en gyllen anledning til å optimalisere OL-forberedelsene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OL-DRØMMEN: Therese Johaug har aldri tatt et individuelt OL-gull. Nå har hun en gyllen anledning til å optimalisere OL-forberedelsene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis Therese Johaug blir utestengt i 14 måneder, som Påtalenemnda i Antidoping Norge ønsker, vil de 384 neste dagene fram til den sannsynlige dommen er ferdigsonet 18. desember 2017, handle om å forberede seg til OL i Pyeongchang.

Ilden tennes 9. februar 2018. Johaug vil jakte sitt første individuelle OL-gull. Fra før har hun ett stafettgull fra Vancouver-OL og individuelt sølv og bronse fra Sotsji-OL. 28-åringen med sju VM-gull, hvorav fire er individuelle, kan det kommende året legge inn en unik treningsperiode for å forberede seg til OL og realisere det eneste Johaug mangler i sin eventyrlige karriere.

Idrettsekspert Johan Kaggestad, som blant annet hadde stor suksess som trener til to andre tidligere utholdenhetsdronninger, Grete Waitz og Ingrid Kristiansen, tror Johaug kan komme tilbake på et enda høyere nivå enn hun tidligere har vært på.

- Therese kan komme tilbake sterkere enn noensinne. Nå har hun en gyllen anledning til å legge inn en meget god treningsperiode. Dette er ikke noe lenger avbrekk enn Marit Bjørgen og mange andre har hatt, så jeg er overbevist om at hun kommer sterkt tilbake hvis hun vil, sier Kaggestad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer