VM-KLAR: Tiril Eckhoff føler seg VM-klar etter å ha slappet av med kjæresten i en uke etter at det ble for mye for henne under verdenscuprennene i Holmenkollen for snart to uker siden. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VM-KLAR: Tiril Eckhoff føler seg VM-klar etter å ha slappet av med kjæresten i en uke etter at det ble for mye for henne under verdenscuprennene i Holmenkollen for snart to uker siden. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

På ei hytte uten strøm, internett og mobil har Tiril fått tilbake overskuddet

- Jeg trengte den ferien.

TRYSIL (Dagbladet): - Jeg har vært på hyttetur og kost meg veldig. Det var deilig å få med seg kjæresten på tur, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Det skapte oppstyr da hun under verdenscuprennene i Holmenkollen for snart to uker siden brøt sammen og fortalte at hun følte seg presset til å gjøre ting hun ikke ville være med på.

Fikk fri Hun sto også over stafetten den siste Kollen-dagen, for å hente seg litt igjen.

I stedet fikk hun noen dagers fri av landslagsledelsen, og dro på hyttetyr med kjæresten.

- Jeg fikk låne hytte av onkel min. Vi var uten strøm, internett og mobil. Skikkelig back to 1940, eller var det blir for noe, hehe. Men jeg trengte det, og det har gjort meg godt, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Uvant situasjon - Du var mentalt sliten?

- Ja, jeg trengte en avkobling. Den situasjonen jeg er i i år er litt uvant, men jeg har lært mye denne sesongen, og spesielt av det som skjedde i Holmenkollen, sier hun.

De tre siste verdenscuprundene har hun ikke prestert opp mot sitt beste. Plasseringer utenfor topp 20 førte til at de kritiske spørsmålene kom, og det snek seg også inn litt usikkerhet.

- Min beste sesong På hyttetur fikk hun alt på avstand, og kom til erkjennelsen at hun ikke har noe å deppe over.

- Det er fort gjort å ikke sette pris på alt det gode jeg har gjort i vinter, og da er det greit å komme seg en tur vekk og faktisk erkjenne at jeg har hatt min beste sesong i år. Jeg var vunnet og har to andreplasser i verdenscupen. Jeg kan ikke grave meg ned nå, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Da hun vant OL-bronse på fellesstarten i Sotsji sist vinter, så ble hun nærmest kastet inn i rampelyset. Før det levde hun behagelig i skyggen av Tora Berger.

- Brått tronskifte Men da både Tora Berger og Ann-Kristin Flatland ga seg etter forrige sesong, så ble Tiril Eckhoff brått det norske kvinnelagets neste stjerne og største profil.

- Det tronskiftet kom litt brått, og jeg var ikke forberedt på det. I fjor var jeg aldri på pressetreff, men nå er det all-in hele tiden. Men jeg må heller se på det som en utrolig mulighet, for det er ikke så mange som får oppleve å være den eneste som må ta imot alt presset og være forbildet for laget, sier Eckhoff.

- Men jeg blir vel bare sterkere av det, er det ikke det det heter, sier hun og ler.

Ikke medaljemål I VM har OL-bronsevinneren ikke satt seg målsetting om medalje. Mesterskapet i Kontiolahti blir faktrisk 24-åringens VM-debut.

- Om jeg kommer i mål og vet at jeg har gitt og prøvd alt, så skal jeg være fornøyd, enten det blir medalje eller ikke, sier hun.
 
- Det er mitt første VM, så jeg skal bare nyte det og ha det gøy.