- På en annen planet

Arsene Wenger mener Arsenal bare kan glemme å konkurrere med Manchester U - i alle fall økonomisk.

Mange regner med at årets tittelkamp nok en gang vil stå mellom Manchester United og Arsenal. Arsenal-manager Arsene Wenger er til en viss grad enig, men han legger til en gruppe på fire lag som også kan ende opp med det gjeveste trofeet på balløya.

- Selvfølgelig er det umulig å overse Manchester United. Men jeg vil legge ved en liste av kandidater - Liverpool, Leeds, Chelsea og Newcastle, sier Wenger.

- Og akkurat som med Newcastle sist sesong, tror jeg Manchester City, Middlesbrough, Fulham og Bolton kan bli en overraskelse.

Venter flere United-kjøp

Dagen før alvoret sparkes i gang er Wenger helt klar på at London-klubben er sjaneløs i kampen mot Uniteds grandiose pengebinge.

- På finansielt nivå, er Manchester United på en annen planet. Jeg tror ikke de slutter å investere med Rio Ferdinand, og det må vi bare akseptere, og akseptere at vi må slå dem med mye mindre penger, sier franskmannen.

Manchester United serieåpner mot West Bromwich på Old Trafford, mens Arsenal starter sin poengjakt på Highbury mot Birmingham på søndag.

Ligaen viktigst

Wenger er slett ikke enig med de som sier at Champions League er viktigere enn ligagull. For Arsenal-bossen er suksess på øya det viktigste.

- Jeg synes det største trofeet fortsatt er ligatittelen. Champions League er en turnering der du kan ryke ut ved en tilfeldighet. I serien vinner det beste laget. Men det er sant at jeg også gjerne vil oppnå noe som aldri har vært gjort her - å vinne Champions League.

Robert Pires og Fredrik Ljungberg bidro sterkt til gullsesongen i fjor. Begge må stå over innledningen på 2002-2003-sesongen. Ljungberg satser på å være tilbake i midten av neste måned. Pires må vente til midten av oktober.

- Robert er foran skjema, men vi skal ikke ta noen sjanser. 15. oktober ser ut til å være en realistisk comeback-dato, sier Wenger.

(Dagbladet.no)

JAKTER NYE POKALER: Arsene Wenger og Tony Adams kunne juble sammen etter sist sesong. Nå jakter Wenger nye titler - men nå uten Adams på laget. Foto: SCANPIX/REUTERS