- På en god dag kan jeg kjempe om medalje

Gunn-Rita gleder seg til Hafjell-VM.

VIL PÅ PALLEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå tror publikum gir henne en fordel på Hafjell.Her fra VM i Østerrike for to år siden. Foto: AP /Kerstin Joensson / NTB SCANPIX
VIL PÅ PALLEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå tror publikum gir henne en fordel på Hafjell.Her fra VM i Østerrike for to år siden. Foto: AP /Kerstin Joensson / NTB SCANPIXVis mer

Gunn-Rita Dahle Flesjå (41) har pallplasseringer fra verdenscupkonkurransene denne sesongen. Nå håper veteranen på suksess under NM terrengsykling i Hafjell lørdag.

- På en god dag føler jeg at jeg kan være med å kjempe om medalje, sa Dahle Flesjå på torsdagens pressekonferanse.

41-åringen gleder seg til å bli heiet fram av norske supporterne langs rundbaneløypa.

Teknisk krevende - Jeg er like nervøs som juniorene. Det kommer til å være masse nordmenn som heier på oss, og det skal jeg bruke til min fordel. Jeg har jobbet mye mentalt og vet at dette er ikke noe som skal tappe deg, men kun gi mer energi, sa Flesjå.

Hun mener VM-løypa blir krevende.

- Løypa er veldig hard og teknisk krevende. For å prestere her man være sterk til å klatre, men samtidig beherske de tekniske elementene. Alle jeg har snakket med synes løypa er kanonbra og faktisk enda bedre enn i fjor. Det er jo morsomt, sa Dahle Flesjå om VM løypa.

Olympisk mester Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter mener Flesjå er Norges største håp i Hafjell lørdag.

- Gunn-Rita er vår største favoritt og har hatt en veldig sterk sesong med mange gode løp, sa Storsæter.

I 2004 ble Flesjå olympiske mester i Aten. Hun har vunnet en rekke EM- og VM-gull. (©NTB)