NY SKUFFELSE: Steven Gerrard (t.v.) kunne ha gjort det, Wayne Rooney kunne ha gjort det - men ingen av Englands spillere klarte å klemme inn 2-2 i Amazonas-varmen. Dermed har England kniven på strupen før Uruguay-møtet på torsdag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB Scanpix
NY SKUFFELSE: Steven Gerrard (t.v.) kunne ha gjort det, Wayne Rooney kunne ha gjort det - men ingen av Englands spillere klarte å klemme inn 2-2 i Amazonas-varmen. Dermed har England kniven på strupen før Uruguay-møtet på torsdag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB ScanpixVis mer

- På en god kveld fikk vi ingenting igjen

England-kapteinens ord på skuffelsen.

Italia-England 2-1:

(Dagbladet): Steven Gerrard valgte å se det positive etter å ha åpnet det 20. verdensmesterskapet i fotball på det viset de engelske supporterne fryktet helt siden de så oppsettet ved juletider:

Det ble tap (1-2) for Italia i Amazonas.

- Italia er gode, men de overrasket oss ikke. Vi visste hva de kom med og hvordan det ville være. Og jeg føler vi matchet det, og det er derfor jeg og alle de andre er veldig skuffet. På en god kveld fikk vi ingenting igjen for jobben, sier Gerrard idet han blir intervjuet i TV-sonen på indre bane.

Venstreside-terror - I første omgang plaget de oss hele tiden ned langs venstresida. Det fikk vi rettet på. Samtidig var vi positive i spillet, våget å stå høyt innimellom og styrte i perioder kampen. For et par år siden ble vi kritisert for at vi lå bakpå og ventet - i dag gjorde vi det stikk motsatte. Vi skapte sjanser og store muligheter. Men dessverre scoret vi ikke nok mål.

Han innrømmer at de trenger å heve kvaliteten på den siste tredelen og i avslutningene, men sier samtidig:

- Det var så lite som manglet. Men vi ga alt og prøvde hele tiden. Derfor føles det veldig tungt.

Uruguay: - Massivt uansett Nå venter et massivt møte med Uruguay og Luis Suarez på torsdag.

- Jo, men den kampen har vært massiv siden den ble trukket, påpeker Gerrard etter Italia-tapet.

- Fordi vi ikke fikk med oss noe herfra, og fordi Costa Rica vant, blir den enda større. Og utgangspunktet er klart - vi slå dem. Det er vi gode nok til å gjøre også.

- Må vinne to neste - Vi visste det ville bli vanskelig, varmt og fuktig, men det så ikke ut som vi led. Vi sto på hele veien, helt til slutt, sier Roy Hodgson etter tapet for Italia.

- Hva betyr det for dere at Uruguay tapte?

- Du vet at når du taper den første, må du vinne de to neste. Sånn er det for dem. Og sånn er det for oss. Men vi har skjebnen i egne hender og det er alltid godt å ha. Vi skal gjøre alt for å klare det, sa Hodgson - og gikk.