Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På en skala fra en til ti over bitterhet, så er dette en klar tier

Mysterier og kollaps i Fotball-Norge.

(Dagbladet.no): Vårsesongen er ferdig og LSK taper terreng til Brann på tabelltoppen.

Tromsø-Lillestrøm 1-0

Romerikes Blad depper med kanarifansen etter tapet på Alfheim. «LSK mister grepet» kommenterer avisa og peker på at LSK har tapt åtte av de ni siste poengene.

For trener Uwe Rösler er formsvikten et mysterium han ikke kan forklare.

- Ikke for øyeblikket. Vi må sette oss ned og se på hvordan vi har opptrådt. Til det trenger vi en grundig analyse. Vi må også innse at vi ikke skaper så farlige sjanser som vi gjorde for kort tid siden, sier Rösler til avisa.

TIL-trener Ivar Morten Normark er ikke spesielt lettet etter årets første hjemmeseier for jumbolaget. Men veldig glad, er han.

- I dag hadde vi en kollektiv tro på at vi kunne klare det. Og tre poeng gjorde godt. Men vi har fortsatt «a mountain to climb», sier Normark til Bladet Tromsø.

Lyn-Viking 0-0

- På en skala fra en til ti over bitterhet, så er dette en klar tier

Lyn er et annet bånnlag, tredje sist i Tippeligaen. Bare i første omgang i går brente osloklubben fire feite sjanser.

- Jeg er skuffa over antall poeng. Og jeg er skuffa over at vi ikke scorer, sier Henning Berg til Dagsavisen og håper ferie er seiersresepten.

- Noen av spillerne er tydelig slitne nå. Royal League-spill både før og etter jul, merkes. Vi har jo kastet innpå mange unggutter.

Viking-keeper Anthony Basso var veggen som stoppet Lyn, og som trener Tom Prahl inderlig håper signerer ny avtale.

Det er angrepsrekka som gir Prahl den største hodepinen, etter bare én sjanse på Ullevaal.

- Og det er jo forferdelig lite. Vi må jobbe med pasningsspillet, vi må variere mer med kantspillet og vi må true bakrom på en bedre måte, sier svensken til Stavanger Aftenblad.

Rosenborg-Brann 0-0

Også RBK sliter foran mål, Per-Mathias Høgmos mannskap har ikke scoret i to strake kamper. Ferien skal RBK-sjefen brukt til å grunding evaluere «enkeltspillere og kollektivet», skriver Adresseavisen.

INGEN MORD, BARE MYSTERIER: Uwe Rösler aner ikke hva som har skjedd med LSK-mannskapet. Alle foto: Scanpix
INGEN MORD, BARE MYSTERIER: Uwe Rösler aner ikke hva som har skjedd med LSK-mannskapet. Alle foto: Scanpix Vis mer

RBK-spiss Frode Johnsen skylder på rulleringen i angrepsrekka. Dagbladet skriver i dag at trønderne har brukt 10 angrepsrekker på 11 kamper.

- Vi har kanskje byttet for mye på laget. Det håper jeg vil endre seg i høst, sier Johnsen til Adressa.

Brann ble presset hardt på Lerkendal og klager ikke på poengdeling. Brann-sjef Mons Ivar Mjelde takker keeper Håkon Opdal, som blant annet leverte flere praktfulle tigersprang.

- Dobbeltredningen var stor. Håkon spilte igjen strålende og holdt oss inne i kampen, sier Mjelde til Bergens Tidende.

På tross av tabelltopp er ikke regionavisa helt fornøyd med mannskapet. BTs kommentator mener stallen ikke tåler skader på førsteelleveren, og anbefaler spillerkjøp i sommerpausen.

- En sentral midtbanespiller av format bør stå høyt på listen og det samme gjør nok en solid, ruvende midtstopper.

Ham-Kam-Molde 1-2

Molde har allerede fortsterket laget, senegalesiske Pape Pate Diouf (20) debuterte med to mål i går. Spissen har fått midlertidig arbeidstillatelse og MFK-trener Arild Stavrum ergrer seg over at talentet ikke har fått spilt tidligere.

- Som trener drømmer du om å få slike spillere. Før kampen sa jeg til trenerkollega Tore Hagh, at jeg var sikker på at Pape ikke ville gjøre en dårlig kamp. Enten bra nok, eller veldig god. Nå vet vi svaret, sier Stavrum til Romsdals Budstikke.

Ham-Kam startet godt og tok ledelsen med en Oluwasegun Abiodun-nikk. Men etter en halvtime klappet laget sammen.

- Et mål er et mål, og det betyr ikke mye nå som vi har tapt. Nå er jeg lei meg. Vi burde ha slått Molde, sier Abiodun til Hamar Arbeiderblad.

På seks hjemmekamper har Kamma bare vunnet én gang. Det skiller bare ett poeng ned til direkte nedrykk.

- Mot Molde er det 2. omgangen som ødelegger for oss. Det er litt tilfeldig at det ikke er blitt flere seire på Briskeby, sier trener Frode Grodås til Østlendingen.

Sandefjord-Start 1-1

Tommy Knarvik dunket inn frisparket som ga Sandefjord ledelsen. At ballen havnet i nota var ingen tilfeldighet.

- Jeg øver alltid på dødballer før kamp. Jeg fikk en god skuddfølelse når vi fikk det frisparket i dag, sier Knarvik til Sandefjords Blad.

Arnar Førsunds forsvarsmiss kostet det nyopprykkede laget to poeng, da Alex Valencia satte inn utlikningen.

- Jeg skulle bare dunke ballen ut. Plutselig står jeg der, ser ballen i mål, og spør meg selv hva skjedde nå, sier Førsund.

Valencia sier til Fædrelandsvennen at han er veldig glad for målet, hans første for sesongen. Men på 11 matcher har nestjumboen bare nettet ni ganger.

Trener Tom Nordlie er selvsagt skuffet over måltørken, uten at han vil laste enkeltspillere. Kristofer Hæstad ødelag nesa i går og bekrefter at de ikke står på viljen.

- Det har jeg ikke noe svar på. Det er i alle fall ikke sånn at vi øver på å skyte utenfor på trening, sier Doffen.

Odd Grenland-Fredrikstad 3-3

Odd kastet bort 3-0 og trener Arne Sandstø er skuffet over hele kampen. Ikke engang 3-0 til pause før godkjent, skriver Telemarksavisa.

- Vi spiller dårlig fra første til 90. minutt og blir straffet. Nå må vi evaluere kampen og se hva vi gjør videre, sier Sandstø.

Odd-keeper Rune Jarstein Almenning var keeperen som slapp inn tre mål på 21 minutter.

- Dette var utrolig bittert. På en skala fra en til ti over bitterhet, så er dette en klar tier, sier landslagskeeperen til Varden.

FFK-playmaker Simen Brenne jublet som en matchvinner etter 3-3-scoringen, skriver Fredriksstad Blad.

- Slik som kampen utviklet seg må vi være fornøyd med 3-3, men ut ifra spillet burde vi vunnet. Jeg synes vi var best. Og nå etter kampen klarer jeg ikke å være helt fornøyd. Selv om det var viktig å ta med seg en god følelse inn mot ferien. Vi snudde tross alt 0-3 til 3-3, sier Brenne til lokalavisa.

• Direkte på Dagbladet.no: Stabæk-Vålerenga kl. 19!

DOBBEL DEBUT-FEIRING: Molde har fått seg en ny goalgetter i Pape Pate Diouf.
PLUTSELIG.... Arnar Førsund skjønte ingenting av missen som ble til baklegns.
TOPPEN AV BITTERHET: Rune Jarstein om 3-0 som ble til 3-3 mot FFK.
SLITENT LAG: Henning Berg håper ferie skal løse måltørken til osloklubben.
STOPPET RBK: Håkon Opdal reddet alt RBK og Frode Johnsen fyrte av mot Brann-målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling