- På et eller annet tidspunkt må vi starte å vinne i stedet for å spille uavgjort

Arsenal er presset.

TYRKISK MOTSTAND: Arsenal og manager Arsene Wenger møter Galatasaray i kveld. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB Scanpix
TYRKISK MOTSTAND: Arsenal og manager Arsene Wenger møter Galatasaray i kveld. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB ScanpixVis mer

Både manager Arsène Wenger og spillerne vet at kun seier er godt nok hjemme mot Galatasaray i onsdagens mesterligakamp.

0-2-tapet borte for Borussia Dortmund gjør at det blir tøft å avansere fra gruppe D om det ikke blir tre poeng i London.

- Vi spilte dårlig i Dortmund. Denne gangen vet vi at vi omtrent er nødt til å vinne. Uten seier blir det svært vanskelig, sier spanjolen Santi Cazorla.

Arsenal har ok odds på hånden. De har ennå ikke tapt i den hjemlige serien, men fire uavgjorte kamper har ført til at likevel er kommet på etterskudd mål opp mot for eksempel serieleder Chelsea.

Arsenal har ikke råd til et nytt feilskjær mot Galatasaray. Det er ikke sikkert det kommer heller. Klubben har vært i mesterligaens gruppespill de 17 siste sesongene, og sist gang de ikke avanserte var i sesongen 1999-2000.

Det var for øvrig samme sesong som de tapte UEFA-cupfinalen mot nettopp Galatasaray etter straffesparkkonkurranse.

Teller ikke - Det er sant at Arsenal har en god historikk, men det er uten betydning foran denne kampen, fastslår Cazorla.

For Arsenals del er det dårlig nytt at kampen må gå uten midtbanemennene Mikel Arteta og Aaron Ramsay. Begge er ute i minst tre uker.

Theo Walcott er blant de langtidsskadde, og det er heller ikke sikkert at ankelskadde Jack Wilshere blir spilleklar i tide. Wilshere trente tirsdag.

Manager Arsène Wenger har sitt og strid med.

- Det positive er at vi er ubeseiret i Premier League, men det negative er at vi har mistet flere poeng på grunn av dårlig kvalitet i spillet vårt. På et eller annet tidspunkt må vi starte å vinne i stedet for å spille uavgjort, sier Wenger.

Tysk kaptein Den tyske verdensmesteren Per Mertesacker blir trolig kaptein i Artetas fravær. Hans tone er optimistisk inn til kampen mot Galatasaray.

- Det er ingen grunn til panikk. Vi vet at lagånden er god, og det handler kun om å få det ut på banen. Det var godt at vi kom tilbake og klarte 1-1 mot Tottenham sist lørdag, sa midtstopperen.

I Galatasaray-leiren vet de hva det handler om.

- Vi reiser ikke til London med lua i hånden. Vi er nødt til å være klar for oppgaven. Vi representerer ikke bare Galatasaray, men også Tyrkia, sier lagets trener Cesare Prandelli.

(NTB)