PLUTSELIG VERDENSKJENT: Rurik Gislasons Instagram-konto har fått 1,2 millioner flere følgere etter VM. Foto: REUTERS/Albert Gea
PLUTSELIG VERDENSKJENT: Rurik Gislasons Instagram-konto har fått 1,2 millioner flere følgere etter VM. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

På et øyeblikk ble han verdenskjent. «VMs kjekkeste» forteller: - Jeg ble sjokkert

Fikk millioner av nye følgere på sosiale medier under VM.

Island gjorde en stor innsats da de spilte 1-1 mot fotballstormakten Argentina innledningsvis i VM. Island har blitt publikumsfavoritter, men under denne kampen var det ett innhopp flere bemerket seg:

På et øyeblikk ble nemlig Rurik Gislason (30) verdenskjent. Etter den halve timen han fikk på banen mot Argentina, vokste Instagram-kontoen med 1,2 millioner (!) følgere bare på noen få dager.

Av flere ble han omtalt som «VMs kjekkeste».

Very, very exciting times ahead! ⚽️🇮🇸

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

- Jeg ble sjokkert når jeg sjekket mobilen, og forsto ikke helt hva som skjedde. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Jeg har fått masse forslag fra ulike bedrifter som vil at jeg skal stille opp på forskjellige ting, sier Gislason til Expressen.

- Er ikke arrogant

VM er over for Island for denne gang. De spilte uavgjort mot Argentina, men tapte mot både Nigeria og Kroatia i gruppespillet. Dermed ble det med det.

Gislason tar nå sommerferie i Miami, før han returnerer til tyske Sandhausen i 2. Bundesliga.

- Bare å få være med i VM er en fantastisk erfaring, men vi hadde som mål å ta oss videre fra gruppa, og der mislyktes vi. Vi hadde en tøff gruppe, men vi hadde høyere forventninger, sier Gislason til avisa.

Men Island - og Gislason - har uansett gjort seg bemerket. Nå vasser han altså i tilbud fra firmaer som vil samarbeide med ham.

- Blant annet å reklamere for forskjellige saker og ting. Men det passer ikke helt å snakke om det nå. For meg endrer det ingenting. Jeg har alltid vært interessert i klær og mote, og poster gjerne bilder på Instagram. Det går nesten ikke an å snakke om dette uten å virke arrogant, men jeg er ikke det, sier han.

👔

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

#sexyrurik

- Hva tenker du om å bli kalt VMs kjekkeste, da?

- Det er gøy om folk synes det, men for meg endrer det ikke spesielt mye.

Gislasons lagkamerat Kári Árnason skal nok ha sin del av æren for at trenden startet, ved å bruke emneknaggen «sexyrurik» på et bilde av hele det islandske laget før avreise til Russland.

Det er ikke noe tvil om at Gislasons barske og nordiske utseende scorer høyt, og nå får han nok mer oppmerksomhet fra det motsatte kjønn enn hva han kunne forestilt seg.

Overfor tyske Bild tar Sandhausens trener, Kenan Kocak, det hele med et smil.

- Jeg tror nok det gjør ham litt ukomfortabel. Han liker ikke å være midtpunktet hele tiden. Men vi er veldig glade og stolte av ham for at han fikk spille i VM, sier Kocak.

PS! I dag fortsetter VM med flere åttedelsfinaler. Klokka 16.00 møtes Spania og vertsnasjon Russland. Klokka 20.00 spiller Kroatia og Danmark.