NABOER: Til venstre ser man Plaza de Cibeles hvor Real Madrid-tilhengerne feirer sitt lags triumfer. Bare 400 meter til høyre ligger Plaza Canovas del Castillo hvor 200 000 mennesker samlet seg på søndag for å hylle sine helter i Atletico Madrid. Ett av torgene vil bli fyllt til randen også til helga. Foto: Google Earth
NABOER: Til venstre ser man Plaza de Cibeles hvor Real Madrid-tilhengerne feirer sitt lags triumfer. Bare 400 meter til høyre ligger Plaza Canovas del Castillo hvor 200 000 mennesker samlet seg på søndag for å hylle sine helter i Atletico Madrid. Ett av torgene vil bli fyllt til randen også til helga. Foto: Google EarthVis mer

På ett av disse torgene blir det en ellevill fotballfest på lørdag

Bare 400 meter skiller rivalene.

(Dagbladet): På selveste 17. mai sikret Atletico Madrid sin første ligatittel på 18 år etter å ha kjempet seg til 1-1 borte mot Barcelona på Camp Nou.

Dagen etter hadde så mange som 200 000 mennesker samlet seg på Plaza Canovas del Castillo (bedre kjent som Neptuno-torget) for å hylle sine helter, og om Diego Simeone får det som han vil kan det bli en ny folkefest allerede til helga.

Atletico skal nemlig ut i Champions League-finale lørdag kveld mot ingen ringere enn byrival Real Madrid.

Men det kan også bli en helt annen fest rett borti gata. Nærmere bestemt 400 meter unna.

Nabo For et lite steinkast fra Plaza Canovas del Castillo ligger nemlig Plaza de Cibeles - stedet hvor Real Madrid-fansen tradisjonelt feirer sine triumfer.

De hvitkledde er i utgangspunktet favoritter til å løfte trofeet på lørdag, men da Dagbladet snakket med Cmores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, på lørdag var han ikke like sikker.

FEIRING: Dagen etter hadde så mange som 200 000 mennesker samlet seg på Plaza Canovas del Castillo (bedre kjent som Neptuno-torget) for å hylle sine helter, og om Diego Simeone får det som han vil kan det bli en ny folkefest allerede til helga. Foto: AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE / NTB Scanpix
FEIRING: Dagen etter hadde så mange som 200 000 mennesker samlet seg på Plaza Canovas del Castillo (bedre kjent som Neptuno-torget) for å hylle sine helter, og om Diego Simeone får det som han vil kan det bli en ny folkefest allerede til helga. Foto: AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE / NTB Scanpix Vis mer

- Dersom Simeone treffer med kampplanen, og Real ikke har en topp dag, kommer de bare til å flyte videre og ta den tittelen også. Jeg hadde før dagens kamp (mot Barcelona) en klar oppfatning om at de enten vinner eller taper begge disse kampene. Det mentale i fotball er så viktig, sa han

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men som det ofte dessverre er i fotball. Tittelen kan fort bli avgjort av skadesituasjonen.

«Mirakel-lege» Under lørdagens kamp mot Barcelona mistet Atletico både Diego Costa og Arda Turan tidlig i den første omgangen, og begge er usikre forut for finalen.

Diego Costa skal ha fått føling med en skade på baksiden av låret, en skade som normalt holder spillere ute i to uker, men det ryktes nå at den brasilianskfødte spanjolen har tatt ukonvensjonelle grep for å bli klar.

Den spanske avisa AS skrev i går at han har reist til Beograd for å oppsøke «mirakel-legen» Marijana Kovacevic. Legen er kjent for å bruke morkake fra hester ved behandling av muskelskader, og har en rekke prominente fotballspillere på pasientlisten sin.

Frank Lampard, Glen Johnson, Yossi Benayoun og Robin van Persie er bare noen av de som har benyttet seg av Kovacevics tjenester tidligere. Så gjenstår det å se om Costa blir klar.

Tvil om to Real Madrid er heller ikke uten skader før sesongens siste match. Cristiano Ronaldo sto over siste runde i den hjemlige ligaen, men manager Carlo Ancelotti bedyret på gårsdagens pressekonferanse at den portugisiske juvelen vil være med på lørdag. Det samme vil Gareth Bale.

Verre er det derimot med Pepe og Karim Benzema.

- De to er de eneste det er knyttet tvil til her og nå. Hadde kampen vært i morgen kunne ingen av dem spilt, men vi har fire dager på oss og vi venter med å ta den avgjørelsen, sa Ancelotti.

Så gjenstår det å se hvilket lags supportere som kan ta til gatene for å feire natt til søndag. Om Real Madrid kan løfte sitt 10. trofé i den gjeveste europacupen, eller om det blir Atletico som tar sitt første.

KLAR: Carlo Ancelotti bedyret på gårsdagens pressekonferanse at Cristiano Ronaldo vil være med på lørdag. Det samme vil Gareth Bale. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix
KLAR: Carlo Ancelotti bedyret på gårsdagens pressekonferanse at Cristiano Ronaldo vil være med på lørdag. Det samme vil Gareth Bale. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix Vis mer