På fast grunn

Med Fredrikstads seier mot Bodø/Glimt ligger østfoldingene på sikker plass for første gang siden 9. mai.

(Dagbladet.no, Fredrikstad - Bodø/Glimt 1-0): Fredrikstad tok tre uhyre viktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen.

Men selv om 1-0 er knappest mulig seier i fotball, burde det stått mye mer til Fredrikstad da 90 minutter var ferdigspilt.

Tor Egil Horn, mannen med de mange keepertabbene på vårsesongen, har reist seg mesterlig i de siste Glimt-kampene. I dag var han banens beste spiller med en rekke store redninger.

Hurtig-West

Men Fredrikstad gjorde nok til å vinne kampen, og mye taler for at Østfold-laget kommer til å gjøre nok for å overleve i Tippeligaen.

Markus Ringberg plukket opp en svak pasning i Glimt-forsvaret etter 17 minutter. Svensken spilte uegoistisk til lynkjappe Brian West som parkerte Glimt-forsvaret, før han rundet keeper Tor Egil Horn og trillet ballen i mål.

- Aggressive FFK scoret etter en personlig feil. Etter det måtte vi jage scoring. Det preget kampen. Fredrikstad hadde flest sjanser og vant vel derfor fortjent, oppsummerte Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre.

West har sju A-landskamper for USA og har i tillegg representert landet sitt på yngre nivåer.

Glimt bedre med

I andre omgang kom Bodø/Glimt bedre med i kampen, men det var Fredrikstad som skapte de største sjansene - og scoret. Men tre ganger ble FFK-mål annullert. Det siste av det mer tvilsomme slaget, da Ringberg scoret, men en av lagkameratene var i offside.

- Iallfall ett mål ble feilaktig annullert, uttalte FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen til NTB etter kampen.

Nærmest kom imidlertid Dagfinn Enerly med et skudd med retning krysset som Tor Egil Horn slo ut til corner.

Men også Glimt fikk sine sjanser - på overtid. En heading på en corner strøk stanga til FFK-keeper Alexander Lund Hansen.

Sikker plass

- Fredrikstad hadde flest sjanser, men tapet var utrolig bittert fordi vi var så nære på i sluttminuttene, sa Glimt-stopper Fredrik Kjølner.

Dermed ligger Fredrikstad på sikker plass i Tippeligaen, mens Glimt ligger på plassen over på målforskjell. Med Moldes seier over Stabæk, ligger nå Stabæk an til direkte nedrykk, mens Molde sitter på kvalikplassen.

  • Fredrikstad har ikke ligget på sikker plass i Tippeligaen siden 9. mai. Etter at de rykket opp fra 2. divisjon til Tippeligaen på to sesonger, var det mange som dømte dem nord og ned i debutsesongen i Tippeligaen.
RYKKER ALDRI NED: Markus Ringberg og Brian West jubler over mål og sikker plass. Nå gjenstår bare reste av høstjakta.