På fest med Magne Hoseth

Kaptein, midtbanekonge, goalgetter og velfrisert. I kveld var Magne Hoseth Moldes desiderte paradesjef.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Odd 3-1.

To ganger denne uka har Magne Hoseth med kraft og presisjon satt inn et straffespark for Molde. Onsdag mot Rosenborg, i dag mot Odd.

Kveldens straffespark kom på toppen av den svært vakre scoringen han satte inn på hjørnespark etter 37 minutter.

Dette var virkelig vikar-kaptein Hoseths festaften.

- Vi er kjempefornøyde med tre poeng. Odd er som forventet vanskelige å spille mot, men når vi får det første målet så åpner det seg og da har vi kontroll, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Nå venter bortekamper mot Vålerenga og Rosenborg.

ENSOM: Magne Hoseth fikk løpe alene inn å score på Moldes hjørnespark etter 37 minutter.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ENSOM: Magne Hoseth fikk løpe alene inn å score på Moldes hjørnespark etter 37 minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det er så tøft som det blir på bortebane i Norge, og jeg tror gutta gleder seg til å få målt seg mot dem, sier Solskjær.

Full kontroll Odd var aldri i nærheten av hverken mål eller god fotball da Molde valset over dem fra første sekund. Normalt pleier Dag-Eilev Fagermo å hevde at Odd alltid er det bestspillende laget, uansett resultat. Det vil han slite med å si etter kveldens 3-1-tap.

Moldes Jo Inge Berget viste allerede etter fire minutter hvordan hjemmelaget hadde planlagt denne kampen. Han tok med seg ballen fra egen banehalvdel, gikk alene helt inn til Odds femmeter før han la et kort innlegg som ikke ble omsatt til mål, men nære på, det var det.

Det nærmeste Odd var en sjanse, var Simen Brennes skuddforsøk etter 18 minutter. Moldes reservekeeper Ole Søderberg hadde full kontroll.

21 spilte minutter var unnagjort da Jo Inge Berget tok i mot en kort pasning på 20 meter, han avanserte et par steg og skjøt. Hardt og lavt gikk ballen i mål bak Andre Hansen i Odd-målet til 1-0.

Målløs Angan Molde kjørte sitt eget spill og var konstant inne på Odds banehalvdel. Flere små og store sjanser ble rotet bort da den siste, men svært viktige, presisjonen ikke var tilstede. Men etter 37 minutter var den virkelig på plass. Magne Hoseth kom alene i stor fart inn i feltet på hjørnespark.

På hel volley fikk han rent treff og ballen ble ekspedert rett opp i en 2-0-ledelse.

Davy Claude Angan kunne lett ha tatt Molde opp til 3-0 fem minutter ut i andre omgang, men alene med keeper valgte han den dårligste løsningen ved å sette ballen rett på Odds målvakt.

Ti minutter senere ble Joshua Gatt hektet ned i matta av Odds sistemann, keeper Hansen. Resultatet ble straffe til Molde og utvisning av Andre Hansen. Inn kom reservekeeper hos Odd, Andreas Lie. Han hadde ikke nubbesjanse da Hoseth satte ballen i motsatt hjørne av der keeper valgte å kaste seg.

Resten av kampen fortsatte Molde med sitt eget gode spill, uten å lykkes i å sette flere baller bak Odds keeper. Og det eneste Hoseth ikke lykkes med i kveld, var å lage hattrick.

Torgeir Børvens redusering i siste overtidsminutt er neppe et plaster stort nok på Odd-såret.

- Resultatet er riktig. Vi er gode fram til utvisninga, men vi er ikke like giftige som Molde, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

- Det er personlige feil som gjør at vi slipper inn mål. Det gledelige er at spillet og moralen er bedre enn de to foregående bortekampene mot Strømsgodset og Rosenborg, sier Odd-sjefen.