MANNY ER HELTEN. Familien i Coron Town gleder seg til å se landets store helt Manny Pacquiao i superkampen natt til søndag. Foto: STIAN LUNDVALL BERG.
MANNY ER HELTEN. Familien i Coron Town gleder seg til å se landets store helt Manny Pacquiao i superkampen natt til søndag. Foto: STIAN LUNDVALL BERG.Vis mer

På Filippinene: - Manny er alles helt her. Det spiller ingen rolle om han vinner eller taper

Men det finnes tvilere som setter pengene sine på Mayweather.

CORON TOWN, FILIPPINENE (Dagbladet): - Manny gjør veldig mye for de fattige i landet vårt. Han er viktig i det politiske bildet, sier den vesle, blide husmoren i en familie som sitter ute på fortauet og har startet ventingen for den store boksekampen.

I Coron Town er det fortsatt søvnig. Men en TV bringer budskapet «Go Manny!» gjennom et åpent vindu og ut på gata.

Det bygger seg opp.

Stor innflytelse Det er kort tid før landets folkehelt skal i aksjon mot alt det negative Amerika kan stå for i en fattig filipppiners øyne. Floyd Mayweather er selve symbolet for ekstrem kapitalisme og ekstravagant rikdom og overforbruk.

Når Manny Pacquiao, landets velgjører skal opp i ringen mot Floyd Mayweather som har tjent 2,4 milliarder på boksingen før denne kampen. Som han vil motta ytterligere en milliard for.

Manny Pacquiao vokste selv opp i fattige kår. Nå har han innflytelse som politiker på Filippinene. Han har også donert store summer av det han har tjent på boksingen til hjemlandet.

Det ligger en spenning under overflaten.

I den vesle baren The Legendary venter den unge bartenderen Irene på at gjestene skal benke seg rundt disken for å se kampen.

FOLKEHELT. Manny Pacquiao er en stor folkehelt på Filippinene. Her poserer han fornøyd under innveiningen fredag. Foto: AFP.
FOLKEHELT. Manny Pacquiao er en stor folkehelt på Filippinene. Her poserer han fornøyd under innveiningen fredag. Foto: AFP. Vis mer

- Vi viser den. Selv om boksing ikke er noe for meg, skal jeg se denne kampen, sier Irene.

Hun sier at hun ikke kjenner så mye til personen Manny Pacquiao.

- Men jeg vet at han gjør mye godt for landet vårt. Han glemmer oss ikke, forteller hun.

Satser på Mayweather En av dykkerne nede ved havna liker å satse penger. Han lar definitivt ikke hjertet styre pengesekken.

- Jeg har satset pengene mine på Floyd Mayweather. Jeg er sikker på at han vinner, sier mesterdykkeren Dibai til Dagbladet.

Han analyserer det slik:

- Manny slår hardt. Boksekarrieren hans er preget av hard trening. Han har slag som slegger. Men det ligger mye vitenskap bak det å bli best i en sport som boksing. Manny mangler det. Mayweather har presise slag. De er ikke like harde. Derimot er de så tekniske at de fortsatt knekker bein. Om Manny skal vinne, må det skje i løpet av de første rundene.
- Så du tenker dette blir en kamp mellom teknikk og styrke?

-Ja. og Mayweather vet hvem han er i ringen med. Derfor kommer han til å vite hva Manny vil forsøke på. Og han vil bruke det mot ham, sier Dibai.

- Manny er stor Familien på fortauet snakker mer om kampen og Manny Pacquiao. De kan gjerne fotograferes. Men noe navn vil de ikke ut med. Det eksisterer ingen avis på Coron. Derfor er de usikre på hva navnet skal brukes til.

De holder det for seg selv.

SPENT. Irene venter spent på kampen. Og på kundene som skal benke seg rundt bardisken. Den vesle baren vil tjene gode penger på kampen. Foto: STIAN LUNDVALL BERG.
SPENT. Irene venter spent på kampen. Og på kundene som skal benke seg rundt bardisken. Den vesle baren vil tjene gode penger på kampen. Foto: STIAN LUNDVALL BERG. Vis mer

- Men vi ser alle opp til Manny Pacquiao og hans karisma. Han er et stort forbilde, sier en av de to mennene.

Den andre bryter inn.

- Manny er så stor for oss, at det egentlig ikke betyr noe om han vinner eller taper denne kampen.

SATSER PÅ MAYWEATHER. Ikke alle på Filippinene tror på Manny. Dibai er sikker på at Mayweather vinner og har satset penger på ham. Foto: STIAN LUNDVALL BERG.
SATSER PÅ MAYWEATHER. Ikke alle på Filippinene tror på Manny. Dibai er sikker på at Mayweather vinner og har satset penger på ham. Foto: STIAN LUNDVALL BERG. Vis mer