På fotballbanen er du ikke engang en amatør, Rolness

For da hadde du passet på alle ungene.

BEST HELT ALENE?  Kjetil Rollnes mener at likhetsmodellen er som skapt for å hindre barn i å bli gode fotballspillere. Det er en villfarelse. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
BEST HELT ALENE? Kjetil Rollnes mener at likhetsmodellen er som skapt for å hindre barn i å bli gode fotballspillere. Det er en villfarelse. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEI, Kjetil Rolness; så lett må du ikke gi fra deg ballen når du skal prøve å forsvare din egen vrangforestilling om at "- Likhetsmodellen er som skapt for å hindre barn i å bli gode spillere." Denne debatten rører ved langt dypere samfunnsforhold enn at mitt verv som landslagstrener i futsal (innendørsfotball) kan holde som noe argument.

Min årlige godtgjørelse på 25 000 kroner for å bruke fire, fem ferieuker på å være landslagstrener i futsal, gir ikke noe  svar på 100-millioner-kroner-spørsmålet om hvordan igjen lage et vinnende norsk herrelandslag i vanlig fotball.

Selvsagt vil jeg gjerne ha best mulige norske spillere også til denne nye delen av fotballen, men talentutvikling i verdens største sport er litt mer komplisert enn som så. Derfor er ikke Kjetil Rolness sin kritikk av mitt futsal-engasjement mer enn et villet blindspor bort fra debatten om hva vi vil med norsk barnefotball.

HVA Dagbladet vil, er det imidlertid ingen tvil om. Vi ønsker en bred, sosialt bevisst idrettsbevegelse med størst mulig omtanke for å gjøre oss alle litt sunnere og litt gladere. Det er dette Dagblad-synet jeg forfekter når jeg kommenterer  Rolness sitt forsøk på å koble elitefotballens skuffelser til måten vi trener de små sønnene våre i fotballklubber over hele landet. Som Dagblad-spaltist tror jeg egentlig Kjetil Rolness skjønner dette standpunktet bare han kommer seg bort fra kjekkaseriet hos den litt for ivrige pappagruppen på sidelinja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer