PÅ PLASS I NORGE: Martin Linnes har 15 landskamper for Norge. Nå håper han å slippe til mot Aserbajdsjan og Tyskland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PLASS I NORGE: Martin Linnes har 15 landskamper for Norge. Nå håper han å slippe til mot Aserbajdsjan og Tyskland. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget: Martin Linnes

På gata i Istanbul fikk Lagerbäcks spiller merke raseriet: - Et slag i trynet

- Sånt skal ikke skje med en så stor klubb som Galatasaray.

Norge - Aserbajdsjan, klokka 20.45 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Det vakte oppsikt i fotballverden da det svenske laget Östersund slo ut tyrkiske Galatasaray i kvalifiseringen til Europa League. Datoen var 20. juli.

Overraskelsen gikk på at Östersund er en relativt fersk fotballklubb. Først i 2015 rykket laget opp til Allsvenskan, og siden har det blitt der.

Galatasaray - på sin side - er en tyrkisk gigant med 20 seriemesterskap og masse Europa-erfaring. På laget spiller Martin Linnes (25), som også er kalt inn til Norges VM-kvalifiseringskamper mot Aserbajdsjan og Tyskland.

- Galatasaray hadde et mål om å komme seg ut i Europa. Det var et ordentlig slag i trynet, forteller venstrebacken til Dagbladet.

Rystet

Vi møter ham på landslagets spillerhotell i Sandvika utenfor Oslo. Til samlingen er den tidligere Molde-profilen kalt inn som midtbanespiller, en posisjon han også kan brukes i.

DUELL: Martin Linnes (til venstre) og Galatasaray gikk på et sjokktap for Östersund. Her er Linnes i duell med Östersunds Ken Sema. Foto: NTB Scanpix
DUELL: Martin Linnes (til venstre) og Galatasaray gikk på et sjokktap for Östersund. Her er Linnes i duell med Östersunds Ken Sema. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Linnes og resten av Galatasaray-spillerne har kommet til hektene igjen etter rystelsene i Europa League. Östersund vant 2-0 hjemme. I Istanbul endte det 1-1 foran et skrekkslagent hjemmepublikum. Östersund kvalifiserte seg seinere til gruppespillet. Der møter de Athletic Bilbao, Hertha Berlin og Zorja Luhansk.

- Det var en tøff start på sesongen. Sånt skal ikke skje med en så stor klubb som Galatasary, påpeker Linnes.

Laget har siden hentet seg inn og topper den tyrkiske ligaen med ni poeng. Men i Istanbul måles suksess først og fremst etter hva du klarer internasjonalt. Og der står Galatasaray tomhendt.

- Fortjent

- Ja, vi har fått kjenne på det fra fansen. Og det er fortjent. Vi har klare forhåpninger til hva vi skal prestere. Får vi det ikke til, får vi merke det på kroppen.

- På hvilken måte?

KLAR TIL DYST: Martin Linnes føler formen er fin. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR TIL DYST: Martin Linnes føler formen er fin. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- På sosiale medier, på gata og andre plasser. Supporterne møter opp på treningsanlegget med skjellsord. Men det er sånne ting vi må lære oss å takle.

Til tross for supporternes raseri sier Linnes:

- Spillerne var mer skuffet enn fansen. Vi var fullstendig klar over at det ikke holdt mål.

Revir

I Istanbul er fotball en lidenskap. Denne reporter var selv vitne til at en gjeng med rundt tusen Galatasary-supportere marsjerte gjennom byen før kamp. Her skulle det markeres revir, samtidig som gjengen fyrte seg opp i et maskulint fellesskap.

Stemningen på Türk Telekom Stadion - som tar rundt 52 000 tilskuere - er massiv.

- Vi har fått på plass et nytt lag sammenliknet med i fjor, sier Linnes, som har 15 kamper for Norge.

- Vi jobber veldig bra sammen, og har fått gode resultater i serien.

- Og for din egen del?

- Jeg har et fint liv der nede med familien. Alt er veldig, veldig bra. Det hjelper på med regemessig spilletid. Jeg føler at prestasjonene har vært bra.

Nettopp derfor er han kalt inn til denne samlingen av Lars Lagerbäck. Norge møter Aserbajdsjan fredag og Tyskland mandag.

Tyrkisk serie
Galatasaray330010-29
Besiktas32106-37
Akhisarspor32105-37
Basaksehir32014-46
Karabükspor31205-35
Fenerbahce31206-55
Kasimpasa31116-54
Trabzonspor31116-64
Göztepe31115-54
Yeni Malatyaspor31114-44
Kayserispor31114-64
Konyaspor31025-43
Bursaspor31024-53
Sivasspor31022-43
Antalyaspor30213-52
Alanyaspor30124-71
Osmanlispor30124-81
Genclerbirligi30122-61